Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία αύξησε θεαματικά την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο – Από 80% πήγε στο... 98%

Η Αυστρία αύξησε θεαματικά την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο – Από 80% πήγε στο... 98%
Η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Leonore Gewessler, προτρέπει την ανάληψη ταχείας δράσης για να αντιστραφεί η εξέλιξη αυτή

Η εξάρτηση της Αυστρίας από το ρωσικό αέριο αυξήθηκε από 80% σε 98% μέσα σε δύο χρόνια, ωθώντας την υπουργό Ενέργειας της χώρας να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των εθνικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2024.
Από την έναρξη του πολέμου 24 Φεβρουαρίου 2022, η Αυστρία εισήγαγε το 80% του φυσικού αερίου της από την κρατική εταιρεία Gazprom, ποσοστό που τώρα έχει ανέλθει στο 98%.
Η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Leonore Gewessler, προτρέπει την ανάληψη ταχείας δράσης για να αντιστραφεί η εξέλιξη αυτή.
«Η διαφοροποίηση των εισαγωγών φυσικού αερίου μας προχωρά πολύ αργά. Αυτό οδήγησε σε νέο ρεκόρ ρωσικού φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο 98%», δήλωσε η υπουργός των Πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη τη Δευτέρα (12 Φεβρουαρίου).
Όταν ο απεσταλμένος της ΕΕ στην Αυστρία, Martin Selmayr, δήλωσε στα τέλη του 2023 ότι τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα εισαγωγών φυσικού αερίου από την Αυστρία ισοδυναμούσαν με αποστολή «χρήματος αίματος» στη Ρωσία, δέχθηκε αυστηρή επίπληξη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης