Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κόκκινος» συναγερμός στο ενεργειακό σύστημα του Dnipro λόγω της ρωσικής «καταιγίδας» που ταρακούνησε τους Ουκρανούς - Βίντεο

«Κόκκινος» συναγερμός στο ενεργειακό σύστημα του Dnipro λόγω της ρωσικής «καταιγίδας» που ταρακούνησε τους Ουκρανούς - Βίντεο
Τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκαν νέα ρωσικά χτυπήματα στις περιοχές Zaporozhie, Kherson, Kharkiv και Dnepropetrovsk
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν για μια ακόμα φορά δριμεία επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, γεγονός που οδήγησε σε black out στο Dnipro.
Οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στοχεύουν κυρίως περιοχές της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας.
Τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκαν νέα ρωσικά χτυπήματα στις περιοχές Zaporozhie, Kherson, Kharkiv και Dnepropetrovsk.
Δεκάδες UAv καμικάζι Geran χρησιμοποιήθηκαν κατά τη νυχτερινή επίθεση, υποδηλώντας τη ρωσική υπεροχή.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, 16 από τα 23 UAV καταρρίφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Οι αριθμοί που δηλώθηκαν είναι απίθανο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού οι εκρήξεις χτύπησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ένας από τους στόχους που έπληξαν οι ρωσικές δυνάμεις τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου ήταν ο μεγάλος θερμοηλεκτρικός σταθμός στην πόλη Ντνίπρο στην περιοχή Ντνεπροπετρόφσκ.
Πλάνα από την πόλη επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μεγάλης φωτιάς στις εγκαταστάσεις.
Αποτέλεσμα ήταν οι εκτεταμένες ζημιές στον σταθμό, με με τη σειρά τους οδήγησαν στο να διακοπεί η παροχή ρεύματος στην πόλη.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχολεία και νοσοκομεία έκλεισαν.
Ωστόσο, ο μεγάλος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη βιομηχανική πόλη του Dnipro παρέχει ηλεκτρική ενέργεια κυρίως σε πολυάριθμες εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις στην περιοχή, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε τη ζημιά σε «βιομηχανική εγκατάσταση» και κατήγγειλε ότι η πόλη υποφέρει από την έλλειψη υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Πολλοί Ουκρανοί εργάτες φυλακίστηκαν ή κινητοποιήθηκαν στο στρατό από τις υπηρεσίες του Κιέβου. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να εξαλείψουν τις συνέπειες των ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας και ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της πόλης κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Το Κίεβο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρύψει τις πραγματικές απώλειες που υφίσταται από τις ρωσικές επιθέσεις. Αυτό είναι δυνατό χάρη στον απόλυτο έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων και την απειλή σύλληψης αμάχων που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία. Ωστόσο, ορισμένες ζημιές είναι πολύ δύσκολο να κρυφτούν.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης