Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nasrallah (Ηγέτης Hezbollah): To Ισραήλ δεν είναι σε θέση να επιβάλει κανέναν όρο - Θα σταματήσουμε όταν αποσυρθούν από τη Γάζα

Nasrallah (Ηγέτης Hezbollah): To Ισραήλ δεν είναι σε θέση να επιβάλει κανέναν όρο - Θα σταματήσουμε όταν αποσυρθούν από τη Γάζα
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης υποστηρίζει πως ο Λίβανος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση
Ο ανώτατος θρησκευτικο-πολιτικός ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah, προχώρησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, κατά το οποίο υπογράμμισε την πλεονεκτική θέση του Λιβάνου έναντι του Ισραήλ, με ιδιαίτερη εστίαση στις άγριες μεθοριακές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα από τις 7 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, οι εχθροπραξίες κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ θα σταματήσουν μονάχα, όταν σταματήσει η ισραηλινή «επιθετικότητα» στη Γάζα.
Ο Nasrallah απείλησε με περαιτέρω εκτοπισμό κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ.
Περαιτέρω, προειδοποίησε ότι εάν ο στρατός του Ισραήλ διεύρυνε τον πόλεμο, η Hezbollah θα απαντούσε με το ίδιο, ακριβώς, νόμισμα.
Οι δυτικές αντιπροσωπείες που έχουν επισκεφθεί τον Λίβανο έχουν έναν και μόνο σκοπό, δηλαδή να λάβουν εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ, ώστε «100.000 έποικοι» να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τόνισε με νόημα.
Επ' αυτού, πρόσθεσε ότι οι αντιπροσωπείες δεν ενεργούν ως μεσολαβητές, αλλά τουναντίον, παρουσιάζουν τις προτάσεις του Ισραήλ και αναμένουν από τη Hezbollah να τις αποδεχθεί.
Ο αρχηγός της Hezbollah επεσήμανε πως ζητείται από την λιβανέζικη οργάνωση να δώσει εγγυήσεις χωρίς αντίκρυσμα και σε αντάλλαγμα, οι αντιπροσωπείες δεν θα δώσουν πίσω κανένα εχέγγυο ότι το Ισραήλ θα αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη της Βηρυτού, κατά μήκος των συνόρων.
Καταλήγοντας ο ηγέτης της οργάνωσης ξεκαθάρισε πως ο Λίβανος βρίσκεται σε ισχυρή θέση, είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να επιβάλει όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης