Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρες οι ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο 2024

Ξεκάθαρες οι ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο 2024
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζουν οι ΗΠΑ
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζουν οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι η στρατιωτική συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου.
"Όσον αφορά τη σύνοδο κορυφής αυτό το καλοκαίρι, δεν περιμένω ότι η συμμαχία θα εκδώσει πρόσκληση σε αυτή τη συγκυρία", υπογράμμισε η Julianne Smith, απαντώντας σε ερώτηση σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Καμία πρόσκληση όσο συνεχίζεται ο πόλεμος

Η Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι το Κίεβο θα γίνει μέλος στο μέλλον.
Αλλά μέχρι στιγμής τα υπάρχοντα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν σταματήσει να εκδίδουν πρόσκληση ή να δίνουν χρονοδιάγραμμα, δεδομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Η Ουκρανία και ορισμένοι από τους στενούς συμμάχους της στο ΝΑΤΟ έχουν πιέσει για πρόσκληση ένταξης ακόμα - αν και αναγνωρίζουν ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να ενταχθεί όσο παραμένει σε πόλεμο, σημειώνει το Sky News.
Η κ. Smith δήλωσε: «Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά από τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους πέρυσι για να προχωρήσουμε σε μια σειρά από βήματα για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους φίλους μας στην Ουκρανία με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας τους, ώστε να πλησιάσουν περισσότερο στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση.
Και συνεχίζουμε να εστιάζουμε πρώτα και κύρια στην υποστήριξή τους στον τρέχοντα αγώνα και στη διασφάλιση ότι μπορούν να επικρατήσουν στο πεδίο της μάχης», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης