Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «αυτοκτονία» οδηγεί η Δύση τους Ουκρανούς - Νεκροί στρατιώτες από σουηδικά, ελαττωματικά όπλα - Το παράδειγμα των... «αξιόπιστων» AT4

Σε «αυτοκτονία» οδηγεί η Δύση τους Ουκρανούς - Νεκροί στρατιώτες από σουηδικά, ελαττωματικά όπλα - Το παράδειγμα των... «αξιόπιστων» AT4
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι, ότι οι σουηδικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων AT4 θεωρούνται από τους πιο αξιόπιστους στον κόσμο και ως εκ τούτου τέτοιες πληροφορίες έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα για το αν είναι πραγματικά σουηδικά όπλα
Αναβρασμός επικρατεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίσιμες ανθρώπινες απώλειες στο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά παράλληλα πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις και για την οξεία έλλειψη πυρομαχικών.
Η προμήθεια των απαραίτητων προμηθειών από τις δυτικές χώρες περιορίζεται από την παραγωγική τους ικανότητα.
Επιπλέον, ακόμη και όπλα που έχουν ήδη παραληφθεί από τους συμμάχους φέρνουν πρόσθετα προβλήματα και απώλειες ζωών στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η κατάσταση που προκλήθηκε με τους σουηδικούς εκτοξευτές χειροβομβίδων AT4, η χρήση των οποίων οδήγησε σε ξαφνικές εκρήξεις, προκαλώντας τον θάνατο στους Ουκρανούς χρήστες.
Ο Ιγκόρ Κιμακόφσκι, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποιώντας drones, κατέγραψε περιπτώσεις αυτοπυροδότησης των εκτοξευτών χειροβομβίδων σε θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε διάφορους τομείς του μετώπου και οδήγησαν σε νέες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό.
Τέτοιες αιφνίδιες εκρήξεις υποδηλώνουν πιθανά ελαττώματα.
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι, ότι οι σουηδικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων AT4 θεωρούνται από τους πιο αξιόπιστους στον κόσμο και ως εκ τούτου τέτοιες πληροφορίες έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα για το αν είναι πραγματικά σουηδικά όπλα.
Εν τω μεταξύ, η Σουηδία, η οποία αποζητά να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, εκφράζει την ετοιμότητά της να αυξήσει τον όγκο των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πιο σύγχρονων συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης