Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια που οδηγεί στη συμφωνία μεταξύ Hamas και Ισραήλ

Ρωσία: Θα στηρίξουμε κάθε ενέργεια που οδηγεί στη συμφωνία μεταξύ Hamas και Ισραήλ
Συνολική διευθέτηση του Παλαιστινιακού ζητεί η Ρωσία επί τη βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έτοιμο να στηρίξει κάθε ενέργεια που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και σε εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων και σε εκεχειρία. Αλλά πιστεύουμε ότι οι ενέργειες θα πρέπει να είναι εποικοδομητικές, να στοχεύουν σε μια συνολική λύση του προβλήματος εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων που έχει ήδη υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov αναφερόμενος στις συνομιλίες των ΗΠΑ με το Ισραήλ και την Χαμάς.
Παράλληλα, το Κρεμλίνο κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τον θάνατο τεσσάρων Αρμένιων στρατιωτών από αζερμπαϊτζανικά πυρά στο πιο σοβαρό επεισόδιο εχθροπραξιών στην περιοχή αφότου το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε το Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον Σεπτέμβριο.
Η Ρωσία, η οποία επισήμως είναι σύμμαχος της Αρμενίας, αλλά έχει επίσης στενούς δεσμούς και με το Αζερμπαϊτζάν, έχει αναπτύξει ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή και οι συνοριακοί φρουροί της περιπολούν τα σύνορα της Αρμενίας.
Εξάλλου, ο Peskov απέρριψε τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης περί «ρωσικής προπαγάνδας» τονίζοντας με νόημα πως οτιδήποτε είναι αντίθετο με το κυρίαρχο πνεύμα χαρακτηρίζεται πλέον προπαγάνδα από τη Δύση.
Αν η Δύση σφετεριστεί ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τότε η Μόσχα θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή την κίνηση, προειδοποίησε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης