Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Γυναίκα «αναστήθηκε» λίγο πριν την αποτέφρωσή της - Τρόμος στο γραφείο τελετών

Ινδία: Γυναίκα «αναστήθηκε» λίγο πριν την αποτέφρωσή της - Τρόμος στο γραφείο τελετών
Σύμφωνα με το κρεματόριο, οι ντόπιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό θανάτου για να κάνουν τις τελευταίες ιεροτελεστίες ενός μέλους της οικογένειας
Μια γυναίκα που είχε δηλωθεί νεκρή νεκρή ξύπνησε στο γραφείο τελετών λίγες στιγμές πριν αποτεφρωθεί. Μέρες νωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου, η 52χρονη Bujji Aamma από το Μπερχαμπούρ της Ινδίας, είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της.
Μεταφέρθηκε στο MKCG Medical College and Hospital για θεραπεία, με τα εγκαύματα να καλύπτουν το μισό σώμα της. Επέστρεψε στο σπίτι της, αλλά παρέμεινε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, δεν κατάφεραν να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία - και λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα (12/2) δεν άνοιξε τα μάτια της.
Ο σύζυγος της Sibaram Palo, πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει, κανόνισε να τη μεταφέρουν στο χώρο της καύσης με νεκροφόρα. Δήλωσε στους Times of India: «Νομίσαμε ότι ήταν νεκρή και ενημερώσαμε άλλους στην περιοχή να κανονίσουν μία νεκροφόρα για να μεταφέρει τη σορό της στο χώρο της αποτέφρωσης»
Μια γυναίκα, η K. Chiranjibi, που συνόδευε τη γυναίκα στη νεκροφόρα είπε ότι είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση της νεκρικής πυράς όταν άνοιξε τα μάτια της. «Αρχικά φοβηθήκαμε καθώς δεν είχαμε δει ποτέ τέτοιο περιστατικό, αν και είχαμε ακούσει ανάλογες ιστορίες».
Ο οδηγός της νεκροφόρας ο οποίος αρχικά συνέλεξε το «σώμα» της από το σπίτι της στις 9 π.μ., κλήθηκε να την πάρει, ζωντανή και ενώ ανέπνεε από το χώρο αποτέφρωσης μόνο μισή ώρα αργότερα. Την μετέφεραν στο σπίτι με την ίδια νεκροφόρα.
Σύμφωνα με το κρεματόριο, οι ντόπιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό θανάτου για να κάνουν τις τελευταίες ιεροτελεστίες ενός μέλους της οικογένειας. Οι νεκρώσιμες τελετές είναι εξαιρετικά σημαντικές στον ινδικό πολιτισμό και συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το φυσικό περιβάλλον.
Όταν το άτομο πεθαίνει, το σώμα τοποθετείται σε ένα χαλάκι με γρασίδι ή στο πάτωμα. Αυτό συμβολίζει τον θάνατο που συμβαίνει στην αγκαλιά της γης. Ένα ειδικό νερό χύνεται στο στόμα του νεκρού, ανάβουν κεριά και τοποθετείται ένα μπολ με ρύζι κοντά στο σώμα του, το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί στο κρεματόριο με καλυμμένα τα μάτια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης