Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κενό γράμμα η έγκριση από τη Γερουσία στα 95 δισ. δολ. για Ουκρανία, Ισραήλ - «Μπλόκο» στη Βουλή

ΗΠΑ: Κενό γράμμα η έγκριση από τη Γερουσία στα 95 δισ. δολ. για Ουκρανία, Ισραήλ - «Μπλόκο» στη Βουλή
Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους
Το νομοσχέδιο ύψους 95 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, καθώς και για το Ισραήλ και την Ταϊβάν, ενέκρινε η αμερικανική Γερουσία, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, 
Υποστηρίχθηκε με ψήφους 70-29, με 22 Ρεπουμπλικανούς να συντάσσονται με τους Δημοκρατικούς για την έγκριση του νομοσχεδίου.
Ωστόσο, το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους - όπου οι πιθανότητες να περάσει είναι σημαντικά μικρότερες.

Οι πολέμιοι

Οι αμφιβολίες αυξάνονται σχετικά με την τύχη της νομοθεσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πρέπει να εγκριθεί πριν υπογραφεί ως νόμος.
Ακόμη και πριν από την ψηφοφορία στη Γερουσία, οκτώ σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί, πολέμιοι της βοήθειας προς την Ουκρανία πραγματοποίησαν ολονύκτιο μαραθώνιο ομιλιών που κυριάρχησαν στην αίθουσα για περισσότερες από έξι ώρες.
Ο Joe Biden έχει παροτρύνει το Κογκρέσο να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια προς την Ουκρανία και άλλους εταίρους των ΗΠΑ, αλλά έχει έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή αντίθεση των Ρεπουμπλικανών - κυρίως από εκείνους που συντάσσονται με τον Donald Trump.
Το νομοσχέδιο επικρίθηκε από τον Ρεπουμπλικανό Mike Johnson, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την έλλειψη διατάξεων για την αναχαίτιση της μετανάστευσης.
"Ελλείψει του ότι δεν έχει λάβει καμία ενιαία αλλαγή στη συνοριακή πολιτική από τη Γερουσία, η Βουλή θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με τη δική της βούληση σε αυτά τα σημαντικά θέματα", ανέφερε ο Mike Johnson, σε δήλωσή του.
"Η Αμερική αξίζει κάτι καλύτερο από το status quo της Γερουσίας", δήλωσε ο Mike Johnson, ο οποίος έχει προτείνει στο παρελθόν ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούσε να χωρίσει τη νομοθεσία σε ξεχωριστά νομοσχέδια.

Zelensky: Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ φέρνει πιο κοντά την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky χαιρέτισε την έγκριση από την Γερουσία των ΗΠΑ του νομοσχεδίου που προβλέπει την χορήγηση βοήθειας 61 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία.
«Η αμερικανική βοήθεια φέρνει ακριβώς την ειρήνη πιο κοντά στην Ουκρανία και επαναφέρει την παγκόσμια σταθερότητα, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Αμερικανούς και όλο τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε μέσω ανάρτησής του ο Volodymyr Zelensky στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.
Η χρηματοδότηση είναι ουσιαστική για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις και να διατηρήσει την πληγείσα οικονομία της καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον τρίτο χρόνο. Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί και από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αντιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης