Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Έτοιμη η Τουρκία να αναλάβει εγγυήτρια σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Erdogan: Έτοιμη η Τουρκία να αναλάβει εγγυήτρια σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος
Το Ισραήλ δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της κατοχής υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει ευθύνες στο Παλαιστινιακό ως εγγυήτρια χώρα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Rejep Tayip Erdogan κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Παγκόσμια Συνόδο Κορυφής των Κυβερνήσεων (World Governments Summit, WGS), στο Ντουμπάι.
Ο Erdogan κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν έχει εγκαταλείψει την πολιτική της κατοχής, του σφετερισμού και της καταστροφής εδώ και δεκαετίες και, εάν επιθυμεί διαρκή ειρήνη στην περιοχή, «πρέπει να εγκαταλείψει τα επεκτατικά όνειρα και να αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967».
«Κάθε βήμα που θα γίνει θα μείνει ατελέσφορο και το πρόβλημα δεν θα λυθεί χωρίς τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενιαίου με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» είπε ο Erdogan, αναφέροντας πως «έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνη, μεταξύ άλλων και ως εγγυητές, για την εγκαθίδρυση και τη διασφάλιση της ειρήνης μαζί με τις άλλες χώρες της περιοχής».
Επιπλέον, είπε ότι ο κόσμος μας διανύει μια περίοδο λυκόφωτος κατά την οποία οι αλλαγές, οι εντάσεις, οι κρίσεις και οι συγκρούσεις ακολουθούν η μία την άλλη.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν οδυνηρό κόσμο, στον οποίο ξεσπά μια νέα κρίση πριν ακόμα να έχουμε επιλύσει την προηγούμενη» τόνισε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης