Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν καταγγέλλει: Οι ΗΠΑ δεν μειώνουν τα όπλα στο Ισραήλ, παρά τις υποσχέσεις αποκλιμάκωσης

Το Ιράν καταγγέλλει: Οι ΗΠΑ δεν μειώνουν τα όπλα στο Ισραήλ, παρά τις υποσχέσεις αποκλιμάκωσης
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ του Ιράν, η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός θα ήταν δυνατή μόνο εάν οι ΗΠΑ αποδείκνυαν την επιθυμία τους με πράξεις και όχι με λόγια
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις διαβεβαιώσεις τους να αποτρέψουν την περαιτέρω κλιμάκωση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης, δεν έχουν μειώσει σε καμία περίπτωση τις προμήθειες όπλων στο Ισραήλ,καταγγέλει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian.
Σχολιάζοντας μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε, σύμφωνα με το TASS: "Η αμερικανική κυβέρνηση μιλάει για την αποτροπή της εξάπλωσης του πολέμου στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει μειώσει καθόλου την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο ισραηλινό καθεστώς για να σκοτώνει Παλαιστίνιους".

«Πράξεις και όχι λόγια» για κατάπαυση πυρός

Πρόσθεσε ότι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός θα ήταν δυνατή μόνο εάν οι ΗΠΑ αποδείκνυαν την επιθυμία τους για κατάπαυση του πυρός "με πράξεις και όχι με λόγια".
Τη Δευτέρα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο Κατάρ.
Εκεί είχε συνομιλίες με τον Καταριανό ομόλογό του σεΐχη Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.
Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Εβραίος πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, δήλωσε ότι ο στρατός έλαβε εντολή να προετοιμαστεί για την έναρξη των μαχών στη Ράφα, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.
Δύο ημέρες αργότερα, διέταξε τον στρατό να προετοιμάσει ένα σχέδιο για την εκκένωση των αμάχων και την εξουδετέρωση των τεσσάρων εναπομεινάντων ταγμάτων της Χαμάς στην πόλη.
Τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, τα αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μαζικές ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Ράφα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 230 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης