Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα της Ρωσίας στη Δύση: Θα είμαστε πολύ σκληροί εάν μας κλέψετε τα assets

Σαφές μήνυμα της Ρωσίας στη Δύση: Θα είμαστε πολύ σκληροί εάν μας κλέψετε τα assets
Η Ρωσία διαμηνύει στη Δύση ότι θα αντιδράσει σαν να έχει κλέφτες απέναντι της
Σχετικά Άρθρα
Για σκληρά αντίποινα προειδοποιεί η Ρωσία τη Δύση σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών assets αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Πρόκειται για κλοπή. Είναι η ιδιοποίηση κάποιου πράγματος που δεν σου ανήκει», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο ραδιόφωνο Sputnik, όπως μετέδωσε το TASS. Μάλιστα, η ίδια δήλωσε πως η απάντηση της Μόσχας θα είναι «εξαιρετικά σκληρή», καθώς η Ρωσία αισθάνεται ότι ουσιαστικά έχει να κάνει με κλέφτες.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα μας το έχει χαρακτηρίσει αυτό ως κλοπή, η αντίδραση θα είναι απέναντι στους κλέφτες», δήλωσε η Zakharova. «Όχι ως πολιτικοί χειραγωγοί, όχι ως υπερεκτεθειμένοι τεχνολόγοι, αλλά ως κλέφτες».
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022, οι ΗΠΑ και η ΕΕ απαγόρευσαν τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, μπλοκάροντας περίπου 300 δισ. δολάρια σε κυρίαρχα ρωσικά assets στη Δύση.
Η ΕΕ υιοθέτησε τη Δευτέρα (12/2/2024) νόμο για τη δέσμευση έκτακτων κερδών που προκύπτουν από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Πρόκειται για το πρώτο βήμα προς τον στόχο του μπλοκ να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
Στον αντίποδα, η Ρωσία έχει δηλώσει ότι αν κατασχεθεί η περιουσία της, τότε θα κατασχέσει αμερικανικά, ευρωπαϊκά και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης