Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Joe Biden: Εργαζόμαστε για μια συμφωνία εκεχειρίας 6 εβδομάδων μεταξύ Hamas και Ισραήλ

ΗΠΑ - Joe Biden: Εργαζόμαστε για μια συμφωνία εκεχειρίας 6 εβδομάδων μεταξύ Hamas και Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προβεί σε επέμβαση στη Rafah χωρίς αξιόπιστο σχέδιο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αμάχων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους εργάζονται σε μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Hamas, η οποία θα περιλαμβάνει παύση των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.
Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βασιλιά Abdullah Β' της Ιορδανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas για το ζήτημα των ομήρων», η οποία θα προέβλεπε παύση των μαχών «για τουλάχιστον έξι εβδομάδες».
«Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να αναπτύξουμε κάτι μεγαλύτερο», τόνισε ο ηγέτης του Λευκού Οίκου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επιχείρηση στη Rafah χωρίς ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των Παλαιστινίων αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης