Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Musk για Ουκρανία: Είναι τρελό να δεσμεύουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να βοηθήσει το Κίεβο

Παρέμβαση Musk για Ουκρανία: Είναι τρελό να δεσμεύουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να βοηθήσει το Κίεβο
Ο ιδιοκτήτης της Tesla εξέφρασε τη συμφωνία του με τον Γερουσιαστή James David Vance
Ο επιχειρηματίας Elon Musk θεωρεί τρελή την ιδέα να αφαιρεθεί από τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ η δυνατότητα να αποφασίσει για τα χρηματοδοτικά πακέτα προς την Ουκρανία.
«Αυτό είναι τρελό», έγραψε ο Musk στο X, αναδημοσιεύοντας μια σχετική δήλωση του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή James David Vance στον τοίχο του.


Νωρίτερα, ο Vance σημείωσε ότι το πακέτο νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, που εξετάζεται στη Γερουσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ, προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων στο Κίεβο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2025.
Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, ο πρώην Αμερικανός ηγέτης Donald Trump, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα έχει αναλάβει την υψηλότερη κυβερνητική θέση των ΗΠΑ για «σχεδόν ένα χρόνο» μέχρι αυτή τη φορά.
Όπως υπενθύμισε ο Vance, ο Trump είχε εκφράσει προηγουμένως την ετοιμότητά του να διασφαλίσει την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία εντός 24 ωρών.
Ο γερουσιαστής τόνισε ότι εάν ο Trump αποφασίσει «να τερματίσει ή να αναστείλει την οικονομική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να επιλυθεί ειρηνικά η σύγκρουση», οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να το παρουσιάσουν αυτό ως παραβίαση του νόμου και να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν διαδικασίες μομφής.
Μια δέσμη νομοσχεδίων βοήθειας για το Ισραήλ και την Ουκρανία, η οποία δεν περιέχει διατάξεις για αυστηρότερους ελέγχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, πέρασε στο παρελθόν με επιτυχία τις πρώτες, διαδικαστικές ψηφοφορίες στη Γερουσία.
Προβλέπει τη διάθεση πρόσθετων δημοσιονομικών κονδυλίων ύψους άνω των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων οι γερουσιαστές προτείνουν να διοχετεύσουν 60,06 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας και τα υπόλοιπα 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βοήθεια του Ισραήλ.
Η Γερουσία του Κογκρέσου παρουσίασε στις 4 Φεβρουαρίου δέσμες συμφωνιών για την κατανομή πρόσθετης χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2024, η οποία ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες την 1η Οκτωβρίου πέρυσι.
Συγκεντρώνουν κεφάλαια για να ενισχύσουν τους συνοριακούς ελέγχους στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και να βοηθήσουν το Ισραήλ και την Ουκρανία.
Ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας Mitch McConnell πρότεινε προηγουμένως να διαχωριστούν από τη συμφωνία τα κονδύλια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας και να εξεταστούν ξεχωριστά, δεδομένου ότι ο Trump εναντιώθηκε στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης