Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν εναντιωνόμαστε στα σχέδια του Ισραήλ να απομακρύνει τη Hamas από τη Rafah

ΗΠΑ: Δεν εναντιωνόμαστε στα σχέδια του Ισραήλ να απομακρύνει τη Hamas από τη Rafah
Ο Λευκός Οίκος ζητά από το Ισραήλ να προσπαθήσει για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε σήμερα 12/2 την κυβέρνηση του Ισραήλ να καταβάλει προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων της Hamas και την παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby, είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν σε παύση των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα. "Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε μια εκτεταμένη παύση (εχθροπραξιών) για ανθρωπιστικούς λόγους", συμπλήρωσε.
Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την είδηση ότι ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους στη διάρκεια καταδρομικής επιχείρησης στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να τελειώσει η κρίση χωρίς την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Hamas.
Σε χθεσινή (11/2) τηλεφωνική επικοινωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος Biden, είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Netanyahu πως "δεν θα έπρεπε να προχωρήσει" σε στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah χωρίς σχέδιο για την προστασία των αμάχων που συνωστίζονται εκεί.
Η Ουάσινγκτον δεν εναντιώνεται στα σχέδια του ισραηλινού στρατού να "μπει στη Rafah για να απομακρύνει τη Hamas", διευκρίνισε ο John Kirby, εξηγώντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν συνιστά να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση "χωρίς αξιόπιστο σχέδιο για τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στη Rafah. Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να τους προστατεύσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης