Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση του Carlson στον απόηχο της συνέντευξης με τον Putin - Είναι παράνοια η Δύση να κουνάει το δάχτυλο στη Ρωσία

Παρέμβαση του Carlson στον απόηχο της συνέντευξης με τον Putin - Είναι παράνοια η Δύση να κουνάει το δάχτυλο στη Ρωσία
Συγκρίνοντας τους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε παρά να υπογραμμίσει την ανικανότητα του Αμερικανού προέδρου ΗΠΑ Joe Biden
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στο Ντουμπάι, στον απόηχο της συνέντευξης που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο δημοσιογράφος εστίασε στη συνέντευξη με τον Ρώσο ηγέτη, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από τη Μόσχα, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακουλουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του:

Για τη συνέντευξή του με τον Putin

  • Ο Carlson είπε ότι η αντίθεση  της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθειά του να κανονίσει μια συνέντευξη έδωσε επιπλέον κίνητρο για να επιτευχθεί μια συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη.

  • Ισχυρίζεται ότι οι αρχές των ΗΠΑ κατασκόπευαν τα γραπτά του μηνύματα και τα παρείχαν στους New York Times. Αυτό «τρόμαξε» τη ρωσική κυβέρνηση, είπε, και ακύρωσαν τη συνέντευξη.

  • Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας of the record μετά τη συνέντευξη, εντούτοις δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Για τη Ρωσία υπό την ηγεσία του Putin

  • Πιστεύει ότι η Μόσχα κάνει πιο ευχάριστη εντύπωση από οποιαδήποτε πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Είναι πολύ πιο καθαρή, ασφαλής και αισθητικά πιο όμορφη».

  • Ο Carlson ξεχώρισε το μετρό ως μια από τις ενδεικτικές πτυχές της ρωσικής πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι η χρήση αυτού του είδους μεταφοράς στη Νέα Υόρκη είναι πολύ επικίνδυνη.

  • Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι μετά από οκτώ ημέρες που πέρασε στη Μόσχα, συνειδητοποίησε ότι η Ρωσία, ως η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα, είναι επίσης «εξαιρετικά ποικιλόμορφη ως προς τις γλώσσες, τον πολιτισμό και τη θρησκεία».

  • Τόνισε ότι «είναι δύσκολο να ηγηθείς μιας τέτοιας χώρας για 24 χρόνια» και «ένας ανίκανος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό», αλλά ο Vladimir Putin είναι ικανός για αυτό. Από αυτή την άποψη, ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε παρά να υπογραμμίσει την ανικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

  • Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να κάνει έναν σοβαρό συμβιβασμό για την Ουκρανία.

  • Ταυτόχρονα, σημείωσε, ο Putin «δεν θα γίνει πιο ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις» εάν αυτή η σύγκρουση συνεχιστεί, η Ρωσία απλώς θα ενισχυθεί και η Δύση πρέπει να το σκεφτεί.

  • Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές βιομηχανικές δυνατότητες είναι πολύ πιο θεμελιώδεις από ό,τι νόμιζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία παράγει εύκολα πυραύλους και βλήματα πυροβολικού, ενώ το ΝΑΤΟ όχι.

  • Ο Carslon σημείωσε, επίσης, ότι άκουσε Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν για την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία. Από αυτή την άποψη, ο δημοσιογράφος είπε: «Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε διάλεξη στη Ρωσία <...> Αυτό είναι παράνοια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης