Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Βαρουφάκη στο Al Jazeera: «Κατηγορώ» προς ΕΕ και Borrell - Οι Ευρωπαίοι φέρουμε ευθύνη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ

Παρέμβαση Βαρουφάκη στο Al Jazeera: «Κατηγορώ» προς ΕΕ και Borrell - Οι Ευρωπαίοι φέρουμε ευθύνη για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ
«Την ώρα που μιλάμε, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία στέλνουν τα όπλα που χρησιμοποιούνται στη Rafah για να σκοτώσουν ανθρώπους», τονίζει ο Βαρουφάκης
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό Al Jazeera, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν βαρύτατη την ευθύνη για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται στη Γάζα.
«Εμείς οι Ευρωπαίοι δημιουργήσαμε το πρόβλημα. … Παίζουμε φαύλο ρόλο στη διαιώνισή του», τόνισε ο Βαρουφάκης στο Al Jazeera.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ Josep Borrell ως υποκριτή για τις δηλώσεις του ότι δεν ασκείται αρκετή πίεση στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «εξοπλίζει συλλογικά» το Ισραήλ.
«Την ώρα που μιλάμε, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία στέλνουν τα όπλα που χρησιμοποιούνται στη Rafah για να σκοτώσουν ανθρώπους», πρόσθεσε ο Βαρουφάκης.
Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επεσήμανε ότι αν και η επίσημη θέση της ΕΕ ήταν να υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών, οι ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν «πλήρως» την κυβέρνηση Netanyahu, «το έργο της ζωής του οποίου είναι η καταστροφή κάθε προοπτικής ενός παλαιστινιακού κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης