Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΑΜ Ολλανδίας για Trump - ΝΑΤΟ: Αυτό που ο Putin... λατρεύει να ακούει

ΥΠΑΜ Ολλανδίας για Trump - ΝΑΤΟ: Αυτό που ο Putin... λατρεύει να ακούει
Πώς σχολίασε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας τις δηλώσεις του Donald Trump
Σχετικά Άρθρα
Η δήλωση του Donald Trump ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να μην υπερασπιστεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ που δεν ξόδεψαν αρκετά για την άμυνα είναι ακριβώς αυτό που λατρεύει να ακούει ο Vladimir Putin, δήλωσε σήμερα 12/2 η Ολλανδή υπουργός Άμυνας, Kajsa Ollongren.
Ο κ. Trump πρόσφατα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην προστατεύσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα από μια πιθανή ρωσική εισβολή.
"Ειλικρινά, νομίζω ότι αυτό ακριβώς λατρεύει να ακούει ο Putin. Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Και αν δεν είμαστε ενωμένοι, αυτό μας κάνει πιο αδύναμους. Και ξέρουμε ότι αυτό αναζητά ο Putin", δήλωσε στο Reuters η Kajsa Ollongren.
"Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι σε αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά ταυτόχρονα, είναι φυσικά κάτι ανησυχητικό", είπε η κ. Ollongren. "Και νομίζω ότι ειδικά τώρα, με πραγματικές απειλές για τις χώρες του ΝΑΤΟ, είναι πολύ ανησυχητικό που κάποιος τόσο σημαντικός λέει αυτά τα πράγματα".
Σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι κοντά ή έχουν πετύχει οι δαπάνες του προϋπολογισμού για την άμυνα να είναι τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης