Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC: Εξαντλείται η υπομονή του Biden με τον Netanyahu - Βαριές εκφράσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες

NBC: Εξαντλείται η υπομονή του Biden με τον Netanyahu - Βαριές εκφράσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες
Ο Biden χαρακτηρίζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως «μ******» σε ιδιωτικές τους συνομιλίες
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News αποκαλύπτει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι η υπομονή του προέδρου των ΗΠΑ προς τον Netanyahu, και την τακτική του Ισραήλ εν γένει, εξαντλείται, με τον Biden να χαρακτηρίζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως «μ******» σε ιδιωτικές συνομιλίες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, μια σειρά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει έντονη δυσφορία για τις κινήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, με ιδιαίτερη έμφαση στην απόρριψη της λύσης των δύο κρατών με τον τρόπο που το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο στη Γάζα.
Ωστόσο, αυτή η απογοήτευση δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε μειωμένη υποστήριξη της Ουάσιγκτον για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα όπλα που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν, επίσης, προσφέρει στο Ισραήλ διπλωματική υποστήριξη σε όλα τα διεθνή fora, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Biden, αν και έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από προοδευτικούς και αραβοαμερικανικές ομάδες για την υποστήριξή του στον πόλεμο, συνεργάζεται επίσης με το Κογκρέσο για να εξασφαλίσει τουλάχιστον 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετης βοήθειας στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης