Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ο επικεφαλής της UNRWA δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί

tags :
ΟΗΕ: Ο επικεφαλής της UNRWA δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί
Ο ΟΗΕ ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπηρεσία και η UNRWA απέλυσε τους εργαζομένους που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση
Ο Philip Lazzarini, επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), δήλωσε σήμερα ότι "δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί" στον απόηχο των καταγγελιών ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Το Ισραήλ κατηγόρησε την UNRWA ότι είχε 12 υπαλλήλους – επί συνόλου 13.000 εργαζομένων της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας – που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις της Hamas.
Το Ισραήλ καταγγέλλει ότι η Hamas έχει διεισδύσει στους κόλπους της UNRWA, της κύριας υπηρεσίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.
Η UNRWA παρέχει βοήθεια σε Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και από τότε που διατυπώθηκαν οι καταγγελίες από την πλευρά του Ισραήλ, ορισμένες χώρες δωρητές ανέστειλαν τη χρηματοδότηση.
Ο ΟΗΕ ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπηρεσία και η UNRWA απέλυσε τους εργαζομένους που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση.
Το Σάββατο το Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz χαρακτήρισε "επιβεβλημένη" την άμεση παραίτηση του Lazzarini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης