Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Έρχεται το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας – Τράπεζες, δολάριο, παγκόσμια οικονομία… ο κόσμος του πλαστού χρήματος καταρρέει

Kiyosaki: Έρχεται το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας – Τράπεζες, δολάριο, παγκόσμια οικονομία… ο κόσμος του πλαστού χρήματος καταρρέει
Όπως υπογράμμισε ο Robert Kiyosaki, το αυξανόμενο αμερικανικό χρέος αποτελεί τεράστιο χρηματοπιστωτικό κίνδυνο, με παγκόσμιες προεκτάσεις
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την κατάσταση των ΗΠΑ απηύθυνε ο γνωστός συγγραφέας και οικονομικός αναλυτής Robert Kiyosaki.
Όπως υπογράμμισε, το αυξανόμενο αμερικανικό χρέος αποτελεί τεράστιο χρηματοπιστωτικό κίνδυνο, με παγκόσμιες προεκτάσεις, ενώ παράλληλα προέβη σε παραλληλισμούς μεταξύ της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για να τονίσει πως η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Περαιτέρω, προέταξε ως μέσο αντιστάθμισης έναντι της μαζικής κρίσης χρέους το Bitcoin…
Πέρα από τα παραπάνω, με αφορμή το event του Super Bowl, έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην τάση των Αμερικανών να τζογάρουν, παρότι καταχρεωμένοι…
Σύμφωνα με αυτά που είπε, για την εκδήλωση Super Bowl ο τζίρος από τα στοιχήματα ξεπέρασε το ποσό των 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από την ίδρυσή τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρέος, το οποίο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, φτάνοντας πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 1791.
Και παρά τις περιστασιακές μειώσεις, όπως το 1835 λόγω πωλήσεων γης, το χρέος αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, φθάνοντας σχεδόν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 1865.
Στη συνέχεια, καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, το χρέος των ΗΠΑ αυξανόταν σταθερά, αγγίζοντας περίπου τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πρόσφατες αξιοσημείωτες αιχμές σημειώθηκαν λόγω των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στη Μεγάλη Ύφεση του 2008 και στην πανδημία COVID-19.
Από το οικονομικό έτος 2019 έως το 2021, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά περίπου 50% κυρίως λόγω της COVID-19.
Σύμφωνα με δημοσιονομικά στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό χρέος εκτοξεύτηκε από 403 δισεκατομμύρια δολάρια το 1923 σε 33,17 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
Σε αυτό το δυστοπικό πλαίσιο, κάνοντας ιστορικούς παραλληλισμούς, ο Kiyosaki πρότεινε ότι η υπερβολική εστίαση στην ψυχαγωγία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από υποκείμενα οικονομικά ζητήματα, όπως στην αρχαία Ρώμη.
Ως εκ τούτου, ο Kiyosaki σημείωσε ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται» και προειδοποίησε τους Αμερικανούς για τις επενδύσεις που βασίζονται στην ψυχαγωγία.
Πρότεινε δε να εξεταστούν εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin και μίλησε για ύφεση που θα επηρεάσει δυσμενώς τις αγορές μετοχών και ομολόγων.
Επιπλέον, συνέστησε να μειωθεί η εμπιστοσύνη σε νομίσματα fiat όπως το δολάριο, καθώς θα μπορούσε να πληγεί από την υποτίμηση.
«Έρχεται το τέλος»

Αλήθεια, όμως, έρχεται το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη με στρατιωτική υπεροχή και έλεγχο σε κρίσιμες θαλάσσιες οδούς.
Κατέχουν περίπου το 30% του παγκόσμιου πλούτου και ασκούν σημαντική επιρροή στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ωστόσο, η σύγκρουση στο Αφγανιστάν αμφισβήτησε σε μεγάλο βαθμό την προβολή ισχύος των, ενώ οι εντάσεις με τη Ρωσία για την Ουκρανία εξασθένησαν την παγκόσμια επιρροή της.
Η άνοδος της Κίνας θέτει μια σημαντική πρόκληση, οδηγώντας σε μια μετατόπιση της εστίασης από τις παραδοσιακές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή στον ανταγωνισμό στην Άπω Ανατολή.
Παρά τη διατήρηση της στρατιωτικής και οικονομικής θέσης τους ως κυρίαρχης δύναμης, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κριτική και παρακμή, ιδιαίτερα εμφανής στην προσπάθειά τους να σταθεροποιήσουν περιοχές όπως το Αφγανιστάν.
Η Τουρκία και το Ιράν έχουν απειλούν την παγκόσμια επιρροή της χώρας.
Οι αναζωπυρούμενοι εθνικισμοί της Τουρκίας και του Ιράν και η αξιοσημείωτη οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας υπογραμμίζουν τη μεταβαλλόμενη δυναμική ισχύος.
Εν τω μεταξύ, η συνεπής ευθυγράμμιση του Ηνωμένου Βασιλείου με τα συμφέροντα των ΗΠΑ υπογραμμίζει το βάθος της συμμαχίας τους, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές αλλαγές.
Eνώ ο Τrump ακολουθούσε μια ατζέντα του τύπου “Πρώτα η Αμερική”, η κυβέρνησή του συνέχισε τις παραδοσιακές πολιτικές των ΗΠΑ, όπως ο πόλεμος στην Υεμένη και οι εντάσεις με το Ιράν.
Ομοίως, η προεδρία του Biden παλεύει με την προσαρμογή των στρατηγικών των ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων προκλήσεων από την Κίνα και συνεχιζόμενων συγκρούσεων παγκοσμίως.
Τέλος, τα δυσθεώρητα ύψη του αμερικανικού χρέους και της παρακμής του δολαρίου είναι μια πραγματικότητα…

Επικείμενο οικονομικό κραχ

Επίσης, ο Robert Kiyosaki προφήτεψε για άλλη μία φορά οικονομικό κραχ…
Αφού συνέκρινε την κατάσταση με τη διάσωση ενός πιλότου σε ένα αεροπλάνο που συντρίβεται, είπε ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα εάν δεν ξέρουν τι να κάνουν καθώς οι τράπεζες… πέφτουν και η παγκόσμια οικονομία καταρρέει.
«Δεν πάμε σε ήπια προσγείωση. Δυστυχώς, ο κόσμος του πλαστού χρήματος καταρρέει.
BAIL OUT, BAIL OUT, BAIL OUT: Στη Αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να πετούν αλλά και πώς να προσγειώνουν ανώμαλα το αεροπλάνο τους.
Οι οικονομικά αποτυχημένοι θα χάσουν χρήματα επειδή δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χρήματά τους καθώς οι τράπεζες καταρρέουν, όπως και η παγκόσμια οικονομία.
Για πολλά χρόνια προειδοποιώ: “Αγοράστε χρυσό, ασήμι, Bitcoin”.
Δεν πάμε για ήπια προσγείωση.
Δυστυχώς, ο κόσμος του πλαστού χρήματος καταρρέει και ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin είναι αλεξίπτωτα για την προσωπική σας ήπια προσγείωση».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης