Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση φυτεύει… «κυβερνήτη» στην Ουκρανία - Υποψήφιος… και ο Stoltenberg, θα ελέγχει τον…Zelensky

Η Δύση φυτεύει… «κυβερνήτη» στην Ουκρανία - Υποψήφιος… και ο Stoltenberg, θα ελέγχει τον…Zelensky
Αμερικάνοι και Βρετανοί θέλουν να έχουν άμεση ενημέρωση για τις κινήσεις και τις αποφάσεις της ηγεσίας της Ουκρανίας λέει ο Naryshkin
Έτοιμη να διορίσει έναν «κυβερνήτη» στην Ουκρανία είναι η Δύση, και συγκεκριμένα οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, Sergei Naryshkin.
Σύμφωνα με τον Naryshkin, η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της επιθυμίας της Δύσης να ενισχύσει τους μηχανισμούς του άμεσου ελέγχου του πάνω στην ηγεσία του Κιέβου.

Ο ειδικός απεσταλμένος

Ο Naryshkin τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία προσπαθούν να πείσουν και τα υπόλοιπα κράτη της G7 προκειμένου να θεσπίσουν τη θέση του «ειδικού απεσταλμένου» για την Ουκρανία, ο οποίος θα έχει συνεχή πρόσβαση στον πρόεδρο Zelensky και θα γνωρίζει όλα τα σχέδια του.
Μια ακόμα αρμοδιότητα του «ειδικού απεσταλμένου» - πάντα βάσει των όσων υποστηρίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας – θα είναι να εμποδίζει οποιαδήποτε κίνηση της ηγεσίας του Κιέβου που δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες και τις οδηγίες της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου.

Ακούγεται το όνομα του Stoltenberg

Αντιθέτως, όπως αναφέρεται, θα είναι ο ειδικός απεσταλμένος, αυτός που θα προτείνει τις «σωστές λύσεις», τουλάχιστον από την πλευρά των Αγγλοσαξώνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, «Ρωσόφοβοι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι πολιτικοί διεκδικούν τον ρόλο του «κυβερνήτη» της Δύσης στην Ουκρανία», αν και ανάμεσα τους λέγεται πως ξεχωρίζει το όνομα του σημερινού γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Ο στόχος

Κατά τον Naryshkin, η Δύση λαμβάνει υπόψη για την κατάρτιση των σχεδίων αυτών περί «ειδικού αντιπροσώπου», το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Ρωσία όσον αφορά την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, θα επιτευχθούν.
Υπό αυτά τα δεδομένα, εκτιμούν ότι ο ειδικός απεσταλμένος θα παραμείνει για αρκετά μεγάλη περίοδο στο Κίεβο καθώς δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν ίντριγκες, προδοσίες από πολλούς εκπροσώπους της ελίτ του Κιέβου, οι οποίοι είναι πιθανό να περάσουν στο … στρατόπεδο των νικητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης