Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη από τη Wall στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,3%, το Μιλάνο +1%

Στήριξη από τη Wall στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,3%, το Μιλάνο +1%
Οι μετοχές της Tod's σημείωσαν άνοδο 17,4%
Σχετικά Άρθρα
Συγκρατημένη άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, μετά την ανάκαμψη της Wall Street που ώθησε τον S&P 500 να κλείσει για πρώτη φορά πάνω από τις 5.000 μονάδες, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία για να εκτιμήσουν τις προοπτικές των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3%, με όλους τους τομείς να διαπραγματεύονται στο πράσινο, εκτός από τις μετοχές ενέργειας.
Οι ιταλικές μετοχές σημειώνουν την καλύτερη απόδοση μεταξύ των περιφερειακών ομολόγων τους στις πρώτες συναλλαγές με άλμα 0,6%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 16.965 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 7.572 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.675 με άνοδο 0,4%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υπεραποδίδει με άνοδο 1% στις 31.369 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,7% στις 9.971 μονάδες.
Η εβδομάδα είναι γεμάτη με οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά το τέταρτο τρίμηνο, του πληθωρισμού των τιμών καταναλωτή από την Ισπανία και άλλες περιοχές και της έρευνας ZEW για τη μέτρηση των προσδοκιών της βιομηχανίας σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας της περιοχής.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Ιανουαρίου στις ΗΠΑ την Τρίτη, για ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Στο ταμπλό

Οι μετοχές της Tod's σημείωσαν άνοδο 17,4% αφού η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων L Catterton δήλωσε ότι θα υποβάλει προσφορά για την εξαγορά του 36% της εταιρείας κατασκευής πολυτελών υποδημάτων στην τιμή των 43 ευρώ ανά μετοχή.
Η Novo Nordisk σημείωσε άνοδο 1,2% μετά την αναφορά ότι ο μέτοχος που ελέγχει τη Novo Holdings σχεδιάζει να επενδύσει έως και 7 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης