Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πανικός στην Ευρώπη… άρχισε μετά τις δηλώσεις Trump για Ρωσία και ΝΑΤΟ

Ο πανικός στην Ευρώπη… άρχισε μετά τις δηλώσεις Trump για Ρωσία και ΝΑΤΟ
Για μια ακόμα υπενθύμιση ότι η ΕΕ πρέπει να αρχίσει να βασίζεται λιγότερο στις ΗΠΑ κάνουν λόγο Ευρωπαίοι πολιτικοί
Ο πανικός στην Ευρώπη έχει αρχίσει αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post με αφορμή τις δηλώσεις του Donald Trump ότι εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να προστατεύσουν κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική απειλή, εάν αυτά δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι δηλώσεις αυτές του Trump προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε Ευρωπαίους πολιτικούς.
«Τα επικριτικά σχόλια του Trump απέναντι στο ΝΑΤΟ, εκνευρίζουν τους Συμμάχους και πυροδοτούν τους φόβους των Ευρωπαίων» λέει η Washington Post, η οποία επικαλείται Ευρωπαίους πολιτικούς να αναφέρουν πως οι τοποθετήσεις αυτές συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια της ηπείρου.
Μάλιστα, πολλοί Ευρωπαίοι τονίζουν ότι αυτές οι δηλώσεις είναι μια ακόμα υπενθύμισε πως η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να βασίζεται ολοένα και λιγότερο στις ΗΠΑ.
«Όλοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το βίντεο με τις δηλώσεις του Trump και μετά να καταλάβουν ότι η Ευρώπη μπορεί σύντομα να μην έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της» ανέφερε ο Norbert Röttgen, Γερμανός βουλευτής ενώ ο πρόεδρος της Λετονίας Edgars Rinkēvičs υποστήριξε ότι δεν πληρώνεται για να ανησυχεί για τέτοιες δηλώσεις και κάλεσε την Ευρώπη να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για την άμυνα της.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump υποστήριξε πως όχι μόνο δεν θα εμπόδιζε τη Ρωσία αλλά θα την ενθάρρυνε κιόλας να επιτεθεί σε κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ που αρνούνται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης