Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hurriyet: Επίσημο ναι Κογκρέσο για τα 40 νέα F-16 στην Τουρκία - Το πρώτο θα παραδοθεί το 2028

Hurriyet: Επίσημο ναι Κογκρέσο για τα 40 νέα F-16 στην Τουρκία - Το πρώτο θα παραδοθεί το 2028
Η Τουρκία πρόκειται να αγοράσει 40 F-16 Block 70 και να αναβαθμίσει 79 ακόμα αεροσκάφη, αξίας 23 δις. δολαρίων
Επίσημη είναι πλέον η έγκριση του Κογκρέσο των ΗΠΑ στο αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 νέων μαχητικών F-16 Block 70 και για την αναβάθμιση άλλων 79 αεροσκαφών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η παράδοση των μαχητικών αυτών αναμένεται να καθυστερήσει πιθανότατα έως το 2028 λόγω του μεγάλου αριθμού παραγγελιών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 15νθήμερη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος της Τουρκίας από το Κογκρέσο ολοκληρώθηκε, χωρίς να διατυπωθούν αντιρρήσεις για την πώληση των F-16.

Επίσημη έγκριση

«Χθες το βράδυ έληξε η περίοδος αναθεώρησης και αντιρρήσεων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την αγορά αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και η συμφωνία εγκρίθηκε επίσημα από το Κογκρέσο.
Θα αρχίσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κατασκευαστή και των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η παράδοση νέων αεροσκαφών ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω του μεγάλου αριθμού παραγγελιών» επισημαίνει η Hurriyet, αναφέροντας πως το επόμενο βήμα στη μεγάλη πώληση των F-16, η οποία εκτιμάται από το State Department πως αποτιμάται στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, θα είναι οι διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Η παράδοση

Βάσει του δημοσιεύματος, όπως προκύπτει από έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Lockheed Martin υποστηρίζει πως έχει ήδη περισσότερες από 140 παραγγελίες και ότι η μηνιαία παραγωγική της ικανότητα είναι για 4.
Συνεπώς, όπως επισημαίνεται, η Τουρκία θα μπορούσε να παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος F-16 Block 70 το 2028 ή το 2029

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης