Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρικός τραπεζίτης Ισραήλ: Η οικονομία θα ανακάμψει από τις επιπτώσεις του πολέμου με τη Hamas

Κεντρικός τραπεζίτης Ισραήλ: Η οικονομία θα ανακάμψει από τις επιπτώσεις του πολέμου με τη Hamas
O Amir Yaron παροτρύνει την κυβέρνηση να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και να περιορίσει τις δαπάνες για αντικείμενα που δεν σχετίζονται τον πόλεμο κατά της Hamas
Η οικονομία του Ισραήλ είναι ισχυρή και θα ανακάμψει από τις επιπτώσεις του πολέμου, υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας του Ισραήλ Amir Yaron σε δηλώσεις του την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024.
Ωστόσο κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έθεσε ο οίκος Moody’s μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ.
Για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και των οίκων αξιολόγησης στο Ισραήλ, είναι βασικό «η κυβέρνηση και η Knesset να δράσουν για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά ζητήματα που τέθηκαν στην έκθεση» σημειώνει.
«Ξέραμε πώς να ανακάμπτουμε από δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και να επιστρέφουμε γρήγορα στην ευημερία, και η ισραηλινή οικονομία έχει τη δύναμη να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά», είπε.
Ο κεντρικός τραπεζίτης, όπως αναφέρει το Reuters, έχει παροτρύνει την κυβέρνηση να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και να περιορίσει τις δαπάνες για αντικείμενα που δεν σχετίζονται με τα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης