Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bild στο Bakhmut: Πρέπει επιτέλους να ειπωθεί δημόσια η αλήθεια – Η Ουκρανία έχασε τον πόλεμο με τη Ρωσία – Η Δύση να καταλάβει το δράμα

Η Bild στο Bakhmut: Πρέπει επιτέλους να ειπωθεί δημόσια η αλήθεια – Η Ουκρανία έχασε τον πόλεμο με τη Ρωσία – Η Δύση να καταλάβει το δράμα
«Η αβεβαιότητα και η απογοήτευση αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι υψηλή» τονίζει στο οδοιπορικό του ο Paul Ronzheimer της Bild
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία βρίσκεται στη σοβαρότερη στρατιωτική κρίση της από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, επισημαίνει ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Bild, Paul Ronzheimer, μετά την επίσκεψη στην πρώτη γραμμή κοντά στο Artyomovsk (γνωστό ως Bakhmut στην Ουκρανία).
«Η αβεβαιότητα και η απογοήτευση αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι υψηλή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, ως ρεπόρτερ στην Ουκρανία, δεν έχει δει τέτοια διάθεση από τις αρχές του 2022.
«Το ερώτημα είναι αν η Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι καταλαβαίνουν αυτό το δράμα», τονίζει.

Ο Zaluzhny είχε καταλάβει πόσο ανέφικτος ήταν ο στόχος Zelensky

Σύμφωνα με τον Ronzheimer, ο πρώην Γενικός Διοικητής της Ουκρανίας Valery Zaluzhny κατάλαβε προ πολλού ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ότι ο στόχος που έθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky «να κερδίσει ξανά όλες τις περιοχές» δεν μπορεί να επιτευχθεί και αυτό πρέπει να ειπωθεί δημόσια.
«Η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα, στρατιώτες, τεχνολογίες και, το πιο σημαντικό, αξιόπιστη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες» υποστηρίζει.
«Ένα ταξίδι από το Κίεβο στο Slavyansk στην ανατολική Ουκρανία είναι σαν ένα ταξίδι σε μια άλλη χώρα», δηλώνει.

Η κατάσταση είναι υπέρ της Ρωσίας

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η κατάσταση είναι υπέρ της Ρωσίας. Ανέφερε ότι ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τρομακτικές ελλείψεις σε όπλα και ανθρώπινο δυναμικό.
«Χρειαζόμαστε μεγάλη κινητοποίηση.
Ο κόσμος φαίνεται να μην καταλαβαίνει πόσο δραματική είναι η κατάσταση», είπε ο στρατιώτης στον δημοσιογράφο.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει μάταιες προσπάθειες να πραγματοποιήσει επίθεση από τις αρχές Ιουνίου 2023.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι παρά τις μεγάλες απώλειες, το Κίεβο δεν έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Η αποτυχημένη αντεπίθεση

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την έλλειψη προόδου στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων, οι αρχές της Ουκρανίας κατηγορούν το ΝΑΤΟ για ανεπαρκείς προμήθειες, ενώ αξιωματούχοι της Συμμαχίας ισχυρίζονται ότι έχουν δοθεί στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Zelensky παραδέχθηκε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας είχε αποτύχει.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2023 ότι κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντεπίθεσης η Ουκρανία έχασε 159.000 στρατιώτες που είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν.
Στις 16 Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μίλησε για πλήρη και απόλυτη αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης