Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallant (υπ. Άμυνας Ισραήλ): Η εμβάθυνση της επίθεσης στη Γάζα μας φέρνει εγγύτερα σε μια ρεαλιστικής συμφωνία για τους ομήρους

Gallant (υπ. Άμυνας Ισραήλ): Η εμβάθυνση της επίθεσης στη Γάζα μας φέρνει εγγύτερα σε μια ρεαλιστικής συμφωνία για τους ομήρους
Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ότι η «εμβάθυνση» της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα φέρνει το Τελ Αβίβ πιο κοντά στην επίτευξη μιας «ρεαλιστικής συμφωνίας» για την επιστροφή των ομήρων.
«Σήμερα το πρωί, φιλοξενούμε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραηλινού Στρατού για να δείξουμε στους υπουργούς πώς ακριβώς φτάνουμε και εμβαθύνουμε τα επιτεύγματά μας και τι έχουμε βρει στη Γάζα», δήλωσε ο Gallant σε τηλεοπτική ομιλία που μεταδόθηκε από την Public Broadcasting Corporation δείχνοντας, στο βάθος, όπλα και πυραύλους που ο Gallant ισχυρίστηκε ότι εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στις τοποθεσίες της Hamas στη Γάζα.
«Μπορείτε να δείτε ένα μικρό μέρος των ευρημάτων εδώ, πυραύλους, εκρηκτικούς μηχανισμούς, νάρκες, πολύ μεγάλο αριθμό εγγράφων, μέσα επικοινωνίας και υπολογιστές», πρόσθεσε.
«Εισδύσαμε στην καρδιά των πιο ευαίσθητων σημείων της Hamas και χρησιμοποιήσαμε τη νοημοσύνη της εναντίον της», είπε ο Gallant, ισχυριζόμενος: «Ανατινάξαμε τα όπλα τους στο πεδίο.
Όλα αυτά οδηγούν στη διείσδυση στην καρδιά των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Hamas».
«Όσο βαθύτερα εμβαθύνουμε σε αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
Η Hamas πιστεύεται ότι κρατά όμηρους σχεδόν 136 Ισραηλινούς μετά τη διασυνοριακή της επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης