Τελευταία Νέα
Διεθνή

CENTCOM: Και νέα πλήγματα από τις ΗΠΑ σε θέσεις των Houthi στην Υεμένη

CENTCOM: Και νέα πλήγματα από τις ΗΠΑ σε θέσεις των Houthi στην Υεμένη
Οι Houthi ήταν έτοιμοι να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CENTCOM

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ότι πραγματοποίησαν νέα πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Houthi στην Υεμένη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Την 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Sanna, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», επισήμανε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Centcom.
Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Al Hudaydah, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά drones, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων "που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.
Η Centcom αναγνώρισε αυτούς τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Houthi και καθόρισε ότι αντιπροσωπεύουν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή΄¨.
Το τηλεοπτικό δίκτυο των Houthi, Al-Masirah έκανε λόγο χθες το βράδυ για τρία πλήγματα στην περιοχή al-Shalif, κοντά στη Hudaydah.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή άκουσε σειρά ισχυρών εκρήξεων.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης