Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομικός ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, είναι προ των πυλών και απειλεί να ρίξει στον Καιάδα το δολάριο

Οικονομικός ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, είναι προ των πυλών και απειλεί να ρίξει στον Καιάδα το δολάριο
Πλέον, από την στιγμή που ο πόλεμος είναι γεγονός, το ερώτημα είναι ποιος ωφελείται περισσότερο από αυτόν; - Γιατί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες υιοθέτησαν οργουελική συμπεριφορά;
Ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών, αλλά δεν θα χρειαστεί να πέσει ούτε τουφεκιά γιατί είναι οικονομικός και καθιστά την κατάρρευση του δολαρίου πέρα από υπαρκτή, επικείμενη, σύμφωνα με αναλυτές.
Σε μια πρόσφατη δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Tucker Carlson εξήγησε συνοπτικά τους πολλούς λόγους που ταξίδεψε στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.
Η απόφασή του, ξεπηδά από την ανησυχία του Carlson ότι οι Αμερικανοί έχουν παραπλανηθεί από την προπαγάνδα αφήνοντας το κοινό εντελώς αστοιχείωτο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εντάσεις με την Ανατολή.
Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν έχει ιδέα ποιες θα ήταν οι πραγματικές συνέπειες ενός παγκόσμιου πολέμου με τη Ρωσία και τους συμμάχους της, ακόμη κι αν «στη σύγκρουση δεν πέσει ούτε μία πιστολιά στον αέρα» και παρέμενε περιορισμένη στη σφαίρα του οικονομικού πολέμου, οι ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα καταστραφούν από τις επιπτώσεις.

Η κατάσταση του δολαρίου

Ο Carlson ανέφερε συγκεκριμένα τους κινδύνους για την κατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ, γεγονός που ανησυχεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να κατανοήσει την ιδέα μιας έκρηξης του δολαρίου ΗΠΑ που θα πυροδοτηθεί με τον εξοστρακισμό του από παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Πραγματικά «πιστεύουν ότι το δολάριο είναι ανίκητο και αυτοί που ζουν κυριολεκτικά με παραισθήσεις είναι όσοι ανήκουν στους κύριους οικονομικούς κύκλους», όπως διακρίνει ο αναλυτής Brandon Smith του Alt-Market.
«Δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι η Δύση βρίσκεται ήδη στη μέση της οικονομικής κατάρρευσης και ο πόλεμος θα επιτάχυνε τις επιπτώσεις σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τη Μεγάλη Ύφεση».
Η σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης έχει σχεδιαστεί προσεκτικά κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας ή περισσότερο, και η Ρωσία δεν είναι αθώα σε αυτή την υπόθεση, αφού έχει σταθερά συνεργαστεί με θεσμούς παγκόσμιους (υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης επίσης), συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου «παγκόσμιου αποθεματικού νομισματικού συστήματος».
Με άλλα λόγια, τα συμφέροντα της Ρωσίας και των παγκοσμιοποιητών όντως διασταυρώνονται με διάφορους τρόπους και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν το άλλαξε.
Το περιοδικό Time διαμαρτυρήθηκε πέρυσι ότι το ΔΝΤ εξέδωσε θετικές εκθέσεις για την οικονομία της Ρωσίας.
Νόμιζαν ότι επρόκειτο να επαναλάβει την ψευδή αφήγηση του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία βρισκόταν στη μέση της δημοσιονομικής κατάρρευσης.
Αντίθετα, το ΔΝΤ επαίνεσε ουσιαστικά την ανθεκτικότητα της Ρωσίας απέναντι στις κυρώσεις.
Είχε προηγηθεί η πίεση Putin - Κρεμλίνου να αναλάβει το ΔΝΤ
τον έλεγχο της ουκρανικής οικονομίας και το ΔΝΤ απαιτεί τώρα από την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία με αντάλλαγμα οικονομική υποστήριξη. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ειρωνεία σε αδαείς παρατηρητές, αλλά για όσους έχουν επίγνωση, όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την εδραίωση της εξουσίας».
«Η ανάπτυξη των εντάσεων Ανατολής / Δύσης χρησιμοποιείται ως κάλυμμα για την κατάρρευση του συστήματος του δολαρίου και μεταξύ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αυτή η κατάρρευση θα αποδοθεί σε ένα ανατολικό καλάθι συναλλαγματικών αποθεμάτων και ομολόγων, με αποτέλεσμα ένα παγκόσμιο φαινόμενο ντόμινο να τερματίσει το καθεστώς παγκόσμιων αποθεμάτων των ΗΠΑ», τονίζει ο Smith.

Η αρχή της κατάρρευσης: 10 χρόνια πίσω!

Από τη στιγμή που καθαιρέθηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς (με τη βοήθεια δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών) τέθηκε σε κίνηση η ατζέντα για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και οι δύο πλευρές φαινόταν να δημιουργούν τις συνθήκες υπό τις οποίες μια έκρηξη ήταν αναπόφευκτη.
Η Ρωσία, περιέργως, υποστήριξε την παρέμβαση του ΔΝΤ για να διασφαλίσει την οικονομία της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να πολεμήσει τη Ρωσία για να διατηρήσει τον έλεγχο του Donbass, διαφορετικά θα κινδυνεύσει να χάσει την οικονομική βοήθεια που κρατούσε τη χώρα ζωντανή.
Το ΝΑΤΟ άρχισε να εξοπλίζει την Ουκρανία και η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα για να σφάξει αμάχους στο Donbass.
Ο ανατολικός πληθυσμός ήθελε να ενωθεί με τη Ρωσία, και η Ουκρανία δεν είχε καμία πρόθεση να το επιτρέψει (η χρηματοδότηση του ΔΝΤ έδινε αυτή τη γραμμή).
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση άρχισε να συζητά ανοιχτά την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Στη συνέχεια η Ρωσία εισέβαλε, καταλαμβάνοντας το Donbass.
Τώρα ολόκληρη η περιοχή είναι μια πυριτιδαποθήκη και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ανάψουν το φυτίλι.

Όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς το αφήγημα, η Ρωσία είναι η «πιο σωστή» στην ιστορία

Για όσους ακολουθούν τυφλά τις υπαγορεύσεις του κατεστημένου αυτό, όσοι προσπαθούν να δουν τις δύο πλευρές της ιστορίας είναι... προδότες, όπως ο Tucker Carlson.
Αν η Κίνα εργαζόταν για να δημιουργήσει μια στρατιωτική συμμαχία με το Μεξικό με τη δυνατότητα για τον κινεζικό στρατό να οργανώσει όπλα και στρατιώτες μεγάλης εμβέλειας στα αμερικανικά νότια σύνορα, θα προκαλούσε χάος στις ΗΠΑ.
Αυτό αντιμετώπιζε η Ρωσία με την Ουκρανία όσο και αν δεν αρέσει ως πραγματικότητα και αφήνεται στην αφάνεια ως επιχείρημα.
Η Αμερική σχεδόν ξεκίνησε τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο όταν οι Σοβιετικοί οργάνωσαν πυραύλους στην Κούβα το 1962.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τόσο κοντά στα σύνορα των μεγάλων εθνικών δυνάμεων δεν είναι αστείο.
Αυτό ήταν ακριβώς το σκεπτικό για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας που αναφέρθηκε από τον Putin στη συζήτησή του με τον Tucker Carlson, και είναι λογικό.

Πλέον, από την στιγμή που ο πόλεμος είναι γεγονός, το ερώτημα είναι ποιος ωφελείται περισσότερο από αυτόν; - Γιατί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες υιοθέτησαν οργουελική συμπεριφορά;

Η σύγκρουση έχει ευρείες συνέπειες και εξυπηρετεί μόνο τους στόχους μιας «πανούργας ελίτ».
Στοιχεία τόσο της Ρωσίας όσο και των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ είτε εν γνώσει τους είτε άθελά τους εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.
Είναι αναμφισβήτητο.
Είναι μια επαληθεύσιμη πραγματικότητα.
Πολλοί από τους πολιτικούς ηγέτες και τους ελιτιστές θεσμούς είναι διεφθαρμένοι πέρα από κάθε σημείο, τονίζει ο Smith στην δική του ανάλυση.
Επιδιώκουν μια αυταρχική μεταρρύθμιση, μια «μεγάλη οικονομική επαναφορά» και πυροδοτούν πολλαπλές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.
Ξεκινώντας από το να παραπλανήσουν και να ελέγξουν διά του φόβου τον κόσμο...
Κατά τη διάρκεια του Covid βγήκε η μάσκα και να επιβάλλονται πρωτοφανή μέτρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, γεγονός που δείχνει ότι δεν θα δίσταζαν μπροστά σε τίποτε να επινοήσουν μια παγκόσμια καταστροφή και να θυσιάσουν τη δύση σαν μια κατσίκα στο βωμό για να αποκτήσουν την πλήρη συγκέντρωση που επιθυμούν.
Το παράδειγμα Ανατολής/Δύσης παίζει τέλεια σε αυτό το σχέδιο.
Οι χώρες BRICS είναι έτοιμες να ρίξουν το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό.
Ορισμένα κράτη το έχουν ήδη κάνει στο διμερές τους εμπόριο.
Εάν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη του κόσμου όπως η Συρία ή το Ιράν συνεχίσει να κλιμακώνεται, έθνη όπως η Κίνα θα κινηθούν για να απορρίψουν τα διαθέσιμά τους σε δολάρια όπως έκανε η Ρωσία.
Ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας/εξαγωγέας στον κόσμο, πολλές χώρες θα ακολουθούσαν το παράδειγμα της Κίνας και θα ακολουθήσουν την στροφή σε ένα καλάθι νομισμάτων αντί του δολαρίου για το διεθνές εμπόριο.

Τι σημαίνει αυτό? - Τεράστια πληθωριστική κατάρρευση!

Το δολάριο, το οποίο έχει υπερπληθωριστεί μετά από περισσότερο από μια δεκαετία εκτύπωσης χρήματος QE από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, συνέχισε να παραμένει σταθερό μόνο επειδή είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και εξαιτίας του πετρελαίου.
Οι ξένες τράπεζες κρατούν τρισεκατομμύρια σε αμερικανικό νόμισμα στα ξένα ταμεία για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Με την απώλεια του καθεστώτος του αποθεματικού νομίσματος, ένας ατελείωτος ποταμός δολαρίων θα πλημμυρίσει ξανά στις ΗΠΑ καθώς οι ξένοι επενδυτές απομακρύνονται από το γράμμα της Fed.
Αποτέλεσμα?
Τεράστια πληθωριστική κατάρρευση.
Αυτό διακυβεύεται.
Σε αυτό αναφερόταν ο Tucker Carlson, και πάρα πολλοί στην Αμερικήδεν το καταλαβαίνουν.
Οι παγκοσμιοποιητές επωφελούνται επειδή αυτό είναι ο στόχος πάνω στον οποίο δουλεύουν εδώ και δεκαετίες. 
Την αποδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας των ΗΠΑ έτσι ώστε η «παλιά παγκόσμια τάξη» να αντικατασταθεί με τη «νέα παγκόσμια τάξη» των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας.

Ένα παγκόσμιο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ και μια σειρά από άλλες αλλαγές θα ακολουθούσαν γρήγορα.


Οι BRICS συνεργάζονται με το ΔΝΤ επειδή βλέπουν την εκθρόνιση του δολαρίου ως ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στο διεθνές εμπόριο.
Ή, ίσως είναι ελεγχόμενη αντιπολίτευση και αγωνίζονται για μια θέση στο τραπέζι του NWO.
Στο τέλος, η πτώση του δολαρίου θα ήταν μια στιγμή ορόσημο για το σχηματισμό ενός παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
Και το καλύτερο μέρος για τους παγκοσμιοποιητές είναι ότι θα θεωρηθούν ως οι «ήρωες» όταν όλα τελειώσουν.
Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα φτιάχνοντας την Αμερική για οικονομική αποτυχία μέσω της υποτίμησης του δολαρίου και της δημιουργίας μιας παγίδας για το εθνικό χρέος.
Το σύστημα επρόκειτο να σπάσει ούτως ή άλλως, αλλά τώρα μπορούν να εκτρέψουν όλες τις ευθύνες στον πόλεμο και την «αλαζονεία των εθνικών κρατών» και στη συνέχεια να έρθουν στη διάσωση με το δυστοπικό ψηφιακό χρήμα τους.

Μια σύγκρουση Ανατολής/Δύσης ανοίγει την πόρτα στο Great Reset, την  Μεγάλη Επαναφορά.

Είναι, από πολλές απόψεις, ο πυρήνας της Επαναφοράς.
Τα πάντα στην ατζέντα της νέας παγκόσμιας τάξης βασίζονται σε αυτό.
Αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που εμποδίζει την παλίρροια είναι η γενική άρνηση του κοινού να πολεμήσει.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να πάει στο εξωτερικό για να πεθάνει σε μια ανούσια μάχη για την Ουκρανία (ο Zelensky είναι ο αληθινά πολύ παραπλανημένος αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί θα χύσουν αίμα στα χαρακώματα).
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε αυτός είναι πυρηνικός είτε απλώς οικονομικός.
Νομίζω ότι η οργή του κατεστημένου για τη συνέντευξη του Tucker Carlson από τον Putin βασίζεται στον φόβο τους ότι το δυτικό κοινό είναι ήδη σκεπτικιστικό για τα κίνητρα πίσω από τη σύγκρουση και μια αφιλτράριστη συζήτηση για τον πόλεμο μπορεί να γεννήσει αυτό το συναίσθημα.
Η έννοια του πολέμου γίνεται όλο και πιο δύσκολη να πουληθεί από το κατεστημένο.
Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί την ικανότητα να επεκτείνει την πολεμική κρίση πέρα από την Ουκρανία σε άλλες περιοχές (στη Συρία και το Ιράν) ή σε χρηματοοικονομική υπονόμευση, με όποιο τίμημα και ο κόσμος να επιλέξει πλευρά, αλλά μόνο από τη λίστα των πλευρών που εγκρίνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης