Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 46% ή 456 δισ. δολάρια αύξησε την περιουσία του το top - 10 των πλουσιότερων το 2023 - Στην κορυφή ο Elon Musk

Κατά 46% ή 456 δισ. δολάρια αύξησε την περιουσία του το top - 10 των πλουσιότερων το 2023 - Στην κορυφή ο Elon Musk
O Elon Musk αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά +83% ή +113 δισ. δολάρια σε ένα χρόνο
Σχετικά Άρθρα
Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο που κατά την πλειοψηφία τους είναι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι εισηγμένων εταιρείων του τεχνολογικού κλάδου, αύξησαν την προσωπικά τους περιουσία κατά 46% ή κατά 465,6 δισ. δολάρια μέσα στο 2023.
Αυτό δείχνει άρθρο της Dorothy Neufeld του Visual Capitalist και γράφημα του Preyash Shah, που δίνουν μια εικόνα για τους μεγαλύτερους κερδισμένους και χαμένους δισεκατομμυριούχους της χρονιάς που πέρασε, το 2023.
Πρώτος στη λίστα αυτή και πιο κερδισμένος από όλους είναι ο Elon Musk, που σχεδόν υπερδιπλασίασε την προσωπική του περιουσία στα 250 δισ. δολάρια, με αύξηση +83% ή +113 δισ. δολάρια, επειδή η τιμή της μετοχής της Tesla διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο.
Βεβαίως την προηγούμενη χρονιά, ο Musk είχε χάσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο για παρόμοιο λόγο επειδή το 2022 η μετοχή της Tesla είχε βυθιστεί.
Η Tesla το 2023 παρέδωσε 1,8 εκατομμύρια οχήματα - αριθμό ρεκόρ που περιγράψει αύξηση 38% σε ετήσια βάση.
Δεύτερος στη σειρά ερχεται ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του Facebook, ο οποίος είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά 173% ή κατά 78 δισ. δολάρια μέσα το 2023.
Πέρυσι, το Facebook απέκτησε 5 εκατομμύρια νέους χρήστες στη Βόρεια Αμερική.
Επιπλέον, ο χρόνος που αφιερώνουν οι χρήστες στο Instagram έχει αυξηθεί κατά 40% από τα μέσα του 2020 όταν κυκλοφόρησε το Reels.
Όπως ο Zuckerberg, έτσι και άλλοι βασικοί μέτοχοι των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας αύξησαν εντυπωσιακά τον πλούτο τους το 2023 λόγω της ανάκαμψης του αμερικανικού Χρηματιστηρίου.

γραφημα.JPG

Συνεχίζουν αν ανεβάινουν οι δείκτες της Wall

Από τις αρχές του 2024 έως σήμερα, οι βασικοί δείκτες της Wall συνεχίζουν πάντως ανοδικά και έχουν φτάσει σε νέα υψηλά, ενισχύοντας την περιουσία πολλών από τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.
Ετσι η Meta αύξησε την κεφαλαιοποίηση της κατά 196 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο μέσα στο 2024 ενώ η προσωπική περιουσία του Zuckerberg έχει αυξηθεί κατά 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια στις 5 Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, ο Jeff Bezos έχει αυξήσει την προσωπική του περιουσία κατά 18 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μήνα ενώ η μετοχή της Amazon έχουν εκτιναχθεί κατά 14%.
Το 2024, η καθαρή περιουσία του Warren Buffett έχει ήδη αυξηθεί κατά 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αντίθετα η μετοχή της Tesla έχει χάσει  27% μέσα στις πρώτες 40 μέρες του χρόνου, λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή και της αύξησης του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης