Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Οι αλλαγές στον Ουκρανικό στρατό σχετίζονται με τις προετοιμασίες για συμφωνία με τη Ρωσία

Responsible Statecraft: Οι αλλαγές στον Ουκρανικό στρατό σχετίζονται με τις προετοιμασίες για συμφωνία με τη Ρωσία
Ο Anatol Lieven προειδοποίησε ότι η μείωση της αμερικανικής βοήθειας, το αυξανόμενο πλεονέκτημα της Ρωσίας και η πολιτική αστάθεια του Κιέβου αποτελούν μεγάλη απειλή για τον Zelensky και την ομάδα του
Ο πολιτικός αγώνας γύρω από την παραίτηση του Valery Zaluzhny από τη θέση του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνδέεται με τις προετοιμασίες για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, τόνισε ο Anatol Lieven, διευθυντής του προγράμματος Eurasia στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Quincy, σε άρθρο του στο Responsible Statecraft.
«Η τρέχουσα πολιτική αναταραχή στο Κίεβο μπορεί να γίνει κατανοητή ως η επιθυμία διαφόρων πολιτικών προσώπων και ομάδων να μεταθέσουν την ευθύνη για την τελική συμφωνία με τη Ρωσία σε κάποιον άλλο».
Σύμφωνα με τον Lieven, οι ουκρανικές ελίτ έχουν στριμωχτεί σε μια γωνία με μη ρεαλιστικές απαιτήσεις από τη Ρωσία.
Ο Anatol Lieven είναι πεπεισμένος ότι η απόρριψη ριζοσπαστικών αιτημάτων θα γίνει μια «εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη» διαδικασία για τις αρχές της Ουκρανίας.
Γι' αυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι επιδιώκουν να μεταθέσουν την ευθύνη για την τελική απόφαση σε άλλους.
Ο Anatol Lieven προειδοποίησε ότι η μείωση της αμερικανικής βοήθειας, το αυξανόμενο πλεονέκτημα της Ρωσίας και η πολιτική αστάθεια του Κιέβου αποτελούν μεγάλη απειλή για τον Zelensky και την ομάδα του.
«Αν το Κίεβο αργήσει πολύ για να διπαραγματευτεί συμφωνία με τη Ρωσία, τότε μπορεί να μην έχει πλέον τίποτα να προσφέρει η Ρωσία στην συμφωνία», φοβάται ο πολιτικός επιστήμονας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την παραίτηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον διορισμό στη θέση του Alexander Syrsky, ο οποίος είχε προηγουμένως διοικήσει τις χερσαίες δυνάμεις.
Σύμφωνα με κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Syrsky έχει μια αμφιλεγόμενη φήμη: θεωρείται στενός υποστηρικτής του Zelensky.
Επιπλέον, οι στρατιώτες τον αντιπαθούν έντονα και τον χαρακτηρίζουν χασάπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης