Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stephane Sejournet (Γάλλος ΥΠΕΞ): Η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να επενδύσουν στην άμυνα στο πλαίσιο της Ρωσικής απειλής

Stephane Sejournet (Γάλλος ΥΠΕΞ): Η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να επενδύσουν στην άμυνα στο πλαίσιο της Ρωσικής απειλής
"Στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, πρέπει να έχουμε στρατιωτικούς προϋπολογισμούς που θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην απειλή, να οργανώσουμε την άμυνα της ΕΕ με πιο συγκεκριμένο τρόπο", ανέφερε ο Stephane Sejournet
Η ΕΕ πρέπει να επενδύσει στην άμυνα στο πλαίσιο της «ρωσικής απειλής» και να παράγει περισσότερα όπλα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet σε συνέντευξή της στο Ouest France.
Απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανό ότι η Ρωσία θα «επιτεθεί σε μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ », υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία είχε ήδη αρχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις στην άμυνα.
«Αυτό είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για την ΕΕ, από αυτό εξαρτάται η συλλογική μας ασφάλεια.
Στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, πρέπει να έχουμε στρατιωτικούς προϋπολογισμούς που θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην απειλή, να οργανώσουμε την άμυνα της ΕΕ με πιο συγκεκριμένο τρόπο.
Ναι, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας», είπε ο υπουργός.
Σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει «εγγυήσεις ασφαλείας», να ενισχύσει τον συντονισμό μεταξύ των στρατών και σταδιακά να επιτύχει μεγαλύτερη στρατιωτική ολοκλήρωση.
Ο Sejournet πρόσθεσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «κατέστησε δυνατά πράγματα που ήταν απίθανα στο παρελθόν: κοινές αγορές βλημάτων και πυραύλων» και ούτω καθεξής.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αντιπαράθεση.
Όπως τόνισε ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου , η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης