Τελευταία Νέα
Διεθνή

David Arakhamia (Ουκρανός πολιτικός): Οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν όπλα για δύο μήνες μάχης χωρίς τη βοήθεια της Δύσης

David Arakhamia (Ουκρανός πολιτικός): Οι Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν όπλα για δύο μήνες μάχης χωρίς τη βοήθεια της Δύσης
Οι New York Times ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τη Δύση, χωρίς τη βοήθεια της Ουάσιγκτον στο Κίεβο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σταδιακής κατάρρευσης των ουκρανικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης το 2024, και η ουκρανική αεράμυνα θα είναι σε θέση να κρατήσει μόνο μέχρι τον επόμενο μήνα χωρίς νέες προμήθειες
Ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού στην Ουκρανία, David Arakhamia, είπε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει αποθέματα όπλων που, χωρίς δυτικές προμήθειες, μόνο για δύο μήνες εχθροπραξιών, αναφέρει η Strana.
«Ο ουκρανικός στρατός έχει πόρους για δύο μήνες», τόνισε David Arakhamia.
Σημείωσε την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέσει πρόγραμμα 50 δισ. ευρώ στο Κίεβο για περίοδο 4 ετών.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήταν σε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα , σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν ακόμη ανεπίλυτα ζητήματα εντός των πολιτειών που σχετίζονται με τη διέλευση των μεταναστών στα σύνορα».
Εξέφρασε την ελπίδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ψηφίσουν τους επόμενους δύο μήνες για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία , το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Επίσης, σύμφωνα με τον βουλευτή, οι ουκρανικές αρχές, λόγω της μάλλον δύσκολης κατάστασης με την εξωτερική χρηματοδότηση, θα πρέπει να αναζητήσουν ευκαιρίες για νέα κινητοποίηση από δικές τους εσωτερικές πηγές.
Οι New York Times ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τη Δύση, χωρίς τη βοήθεια της Ουάσιγκτον στο Κίεβο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σταδιακής κατάρρευσης των ουκρανικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης το 2024, και η ουκρανική αεράμυνα θα είναι σε θέση να κρατήσει μόνο μέχρι τον επόμενο μήνα χωρίς νέες προμήθειες.
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές πρότειναν προηγουμένως ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα διαθέσει 118,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, το Ισραήλ και να επιλύσει την κατάσταση στα νότια σύνορα.
Συντάχθηκε ως απάντηση στα αιτήματα των Ρεπουμπλικάνων για χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αφού χρησιμοποίησαν τη συνοριακή κρίση ως πρόσχημα για να εμποδίσουν τη συζήτηση για τη βοήθεια που ζήτησε η κυβέρνηση στην Ουκρανία.
Το συμβιβαστικό έγγραφο της Γερουσίας προκάλεσε έντονη κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους στην αίθουσα, οι οποίοι θεωρούν τα προτεινόμενα μέτρα ανεπαρκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης