Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο Ουκρανικός στρατός αντέχει έως τον Μάρτιο 2024 - Μετά οι Ρώσοι θα βομβαρδίζουν ελεύθερα

New York Times: Ο Ουκρανικός στρατός αντέχει έως τον Μάρτιο 2024 - Μετά οι Ρώσοι θα βομβαρδίζουν ελεύθερα
Οι κρίσιμες ουκρανικές ελλείψεις πυραύλων αεράμυνας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να χειριστούν αεροσκάφη, ειδικά επανδρωμένα αεροσκάφη που μεταφέρουν γενικά βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο, πλησιέστερα και πέρα από την τρέχουσα γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια ασφαλείας θα οδηγήσουν σε σημαντικές ελλείψεις σε πυραύλους αεράμυνας στην Ουκρανία, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίσουν πιο επιθετικά τις ουκρανικές δυνάμεις ή ακόμα και πόλεις της πρώτης γραμμής.
Οι New York Times ανέφεραν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα ουκρανικά αποθέματα πυραύλων αεράμυνας θα εξαντληθούν τον Μάρτιο του 2024 χωρίς περαιτέρω αναπλήρωση.
Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει «κρίσιμη έλλειψη» πυραύλων αεράμυνας καθώς οι καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια συνεχίζουν να αναγκάζουν την Ουκρανία να αναζητάει λύσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις πίεσαν τακτικά την περιορισμένη ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας μέσω επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ενσωματώνουν ιρανικά και βορειοκορεατικά όπλα με ρωσικά συστήματα κατά των οπίσθιων ουκρανικών περιοχών, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αεράμυνας και να αποσύρουν και να διορθώσουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας από την πρώτη γραμμή.
Η εντατικοποίηση της ρωσικής εκστρατείας κρούσης τις τελευταίες εβδομάδες πιθανότατα πίεσε περαιτέρω την ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας και ίσως ανάγκασε την Ουκρανία να αναδιατάξει αντιαεροπορικές άμυνες που προηγουμένως ήταν σε θέση να θέτουν περιορισμούς στη ρωσική τακτική αεροπορία που δρούσε κατά μήκος του μετώπου και στα ρωσικά μετόπισθεν.
Η ρωσική αεροπορία φέρεται να ενίσχυσε τις επιχειρήσεις υποστήριξης των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2024, ιδιαίτερα κοντά στην Avdiivka, υποδηλώνοντας ότι τα περιορισμένα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας της Ουκρανίας ενδέχεται να δίνουν στη ρωσική αεροπορία περισσότερες ευκαιρίες για επίθεση.
Οι κρίσιμες ουκρανικές ελλείψεις πυραύλων αεράμυνας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να χειριστούν αεροσκάφη, ειδικά επανδρωμένα αεροσκάφη που μεταφέρουν γενικά βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο, πλησιέστερα και πέρα από την τρέχουσα γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει συνεπείς αεροπορικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας υποστηρίζοντας ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην Ουκρανία και η εντατικοποίηση των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων σε κλίμακα θα αντιπροσώπευε σημαντική απειλή για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης