Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Ισραήλ κατά της Moody’s για την υποβάθμιση της οικονομίας: Πολιτικοί και όχι οικονομικοί οι λόγοι, πιέζουν για τη Γάζα

Οργή Ισραήλ κατά της Moody’s για την υποβάθμιση της οικονομίας: Πολιτικοί και όχι οικονομικοί  οι λόγοι, πιέζουν για τη Γάζα

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich

Ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich απορρίπτει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, επισημαίνοντας ότι η απόφαση που σχετίζεται με τον πόλεμο στη Γάζας δεν βασίστηκε σε υγιή οικονομική λογική και ήταν ένα απαισιόδοξο «πολιτικό» κείμενο.
Μιλώντας στο Channel 12, λέει ότι «η ισραηλινή οικονομία είναι ισχυρή με βάση όλους τους δείκτες».
«Είναι ικανό να συντηρήσει όλες τις πολεμικές προσπάθειες, στην πρώτη γραμμή και στο εσωτερικό μέτωπο, έως ότου, με τη βοήθεια του Θεού, να επιτευχθεί η νίκη», αναφέρεται σε μια απάντηση στην απόφαση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.
Προτρέπει τους Ισραηλινούς να διαβάσουν την έκθεση και λέει ότι η Moody's «επαίνεσε την ισραηλινή οικονομία» και τα πρόσφατα οικονομικά βήματα που έχει κάνει για τον προϋπολογισμό.
Απορρίπτει ότι «οι 75-76 οικονομολόγοι στη Νέα Υόρκη κάνουν υποβαθμίσεις για το αν συμφωνούμε σε κατάπαυση του πυρός ή όχι, [και εάν] είμαστε πρόθυμοι να δημιουργήσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος ή όχι, και αποφασίσαμε να υποβαθμίσουν την οικονομίας μας επειδή, μέχρι στιγμής, δεν το έχουμε κάνει».
«Απολύτως παράλογο», λέει.
«Υποβάθμισαν [την αξιολόγησή μας] επειδή δεν πιστεύουν στην κατεύθυνση του Ισραήλ στον πόλεμο.
Δεν θα περιγράψουν καν τη Hamas ως τρομοκρατική οργάνωση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Moody's απέρριψε το αίτημα του Ισραήλ.
Η υποβάθμιση έχει αιτία «πολιτική, γεωπολιτική».
Η ισραηλινή οικονομία ανταποκρίνεται «εξαιρετικά», λέει.
Το Υπουργείο Οικονομικών - σημείωσε - έχει εκπλαγεί ευχάριστα από την οικονομική δραστηριότητα, την αγορά,… υπάρχει ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης