Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα Manul είναι... μία μεγάλη γάτα με θανατηφόρα νύχια

Το ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα Manul είναι... μία μεγάλη γάτα με θανατηφόρα νύχια
Το νέο μοντέλο έχει υποβληθεί σε μία αναβαθμίσεις στο κύριο πρότυπο του BMP-3 που βασίζεται στις πλατφόρμες Armata και Bumerang
Το BMP-3 (Boevaya Mashina Pekhoty - Infantry Combat Vehicle, όχημα μάχης πεζικού) είναι το τελευταίας τεχνολογίας τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς πεζικού στο οπλοστάσιο του Ρωσικού Στρατού.
Το νέο μοντέλο Manul, που το όνομά του παραπέμπει στο ομώνυμο αιλουροειδές, έχει υποβληθεί σε μία αναβαθμίσεις στο κύριο πρότυπο του BMP-3 που βασίζεται στις πλατφόρμες Armata και Bumerang.
Η εταιρεία High Precision Systems της Rostec και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον τελικό σχεδιασμό του μελλοντικού Manul (Pallas' Cat) IFV, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες του Στρατού στον συνεχιζόμενο πόλεμο αντιπροσώπων με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αναφέρει το Sputnik.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τον καθορισμό του σχεδιασμού της πλατφόρμας του οχήματος μάχης πεζικού Manul.
Οι εργασίες ανάπτυξης δεν έχουν σταματήσει, παρά το σημαντικά αυξημένο βάρος της εκπλήρωσης της αμυντικής παραγγελίας από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, στην οποία ανήκει ο κατασκευαστής BMP Kurganmashzavod,.
Το νέο όχημα θα περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα UTD-32T 816 ίππων.
Σε αντίθεση με το βασικό BMP-3, το οποίο διαθέτει έναν τετράχρονο, υγρόψυκτο κινητήρα ντίζελ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, ο κινητήρας του Manul αναμένεται να τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του οχήματος, επιστρέφοντας στην ιδέα του αρχικού BMP -1.
bmp_3_1.JPG

Τα άκρως αποτελεσματικά όπλα


«Το Manul είναι αποτέλεσμα ενός βαθύ εκσυγχρονισμού του BMP-3», είπε στο Sputnik ο βετεράνος σχεδιαστής IFV Sergey Abdulov.
Ο κινητήρας θα βρίσκεται μπροστά καθώς στο πίσω μέρος θα υπάρχει μία ευρύχωρη έξοδος.
Το Manul θα έχει τουλάχιστον δύο αποτελεσματικά όπλα: Το ρομποτικό σύστημα περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 mm, τέσσερις εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων Kornet και ένα δευτερεύον ομοαξονικό πολυβόλο PKT 7,62 mm.

manul_2.JPG
Το όχημα θα μπορούσε να γίνει μια αρθρωτή βάση όπλων, με διαμόρφωση οπλισμού ανάλογα με τις ανάγκες του στρατού.
Τον Αύγουστο του 2023, ένας εκπρόσωπος των Συστημάτων Υψηλής Ακρίβειας επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι το Manul θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα βάσης για διάφορους σκοπούς, από όχημα αναγνώρισης και διοίκησης έως αυτοπροωθούμενο πυροβόλο, αντιαεροπορικό σύστημα και μεταφορά πεζικού και πυρομαχικών.
Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη σχεδίαση του μπροστινού κινητήρα του Manul .
Οι δυνατότητες μεταφοράς στρατευμάτων του IFV είναι άγνωστες, αλλά η βάση BMP-3 έχει πλήρωμα τριών ατόμων και χώρο για έως και επτά στρατιώτες στην κοιλιά του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης