Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το Ισραήλ απέτυχε στη Γάζα και βουλιάζει τις ΗΠΑ σε έναν «πολεμικό βούρκο» στη Μέση Ανατολή

Ιράν: Το Ισραήλ απέτυχε στη Γάζα και βουλιάζει τις ΗΠΑ σε έναν «πολεμικό βούρκο» στη Μέση Ανατολή
Η περαιτέρω υποστήριξη προς τον [ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin] Netanyahu από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα φέρει τίποτα άλλο εκτός από μια ξεκάθαρη αποτυχία, δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Οι ισραηλινές αρχές θα «πνίξουν» την Ουάσιγκτον σε ένα «πολεμικό τέλμα» στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας παρά τέσσερις μήνες εχθροπραξιών κατά της Hamas, δήλωσε την Παρασκευή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hussein Amirabdollahian.
"Μετά από τέσσερις μήνες πολέμου, είναι προφανές ότι το Τελ Αβίβ δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους του.
Η περαιτέρω υποστήριξη προς τον [ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin] Netanyahu από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα φέρει τίποτα άλλο εκτός από μια ξεκάθαρη αποτυχία.
Το ισραηλινό καθεστώς «πνίγει» τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Amirabdollahian κατά την άφιξή του στη Βηρυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Η Hamas έχει ήδη προτείνει το σχέδιό της για πολιτική εξομάλυνση της σύγκρουσης Παλαιστίνης - Ισραήλ, πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.
Προέτρεψε επίσης τις ΗΠΑ «να μην υποστηρίξουν το Ισραήλ στα εγκλήματά του κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Αυτή την Παρασκευή, ο Amirabdollahian πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο για να συζητήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο μέτωπο Παλαιστινίων και Ισραηλινών.
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το παλαιστινιακό κίνημα Hamas εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Γάζα και παραβίασε τα σύνορα, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και απαγάγοντας περίπου 240 άλλους.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα, διέταξε πλήρη αποκλεισμό της Γάζας και ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα με δεδηλωμένο στόχο την εξάλειψη των μαχητών της Hamas και τη διάσωση των ομήρων.
Πάνω από 27.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Στις 24 Νοεμβρίου, το Κατάρ μεσολάβησε σε μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas για μια προσωρινή εκεχειρία και την ανταλλαγή ορισμένων από τους αιχμαλώτους και τους ομήρους, καθώς και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Η κατάπαυση του πυρός παρατάθηκε πολλές φορές και έληξε την 1η Δεκεμβρίου.
Περισσότεροι από 100 όμηροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται από τη Hamas στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης