Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι σοκαριστικό – Η έκκληση του Putin για ειρήνη τρόμαξε την Δύση περισσότερο από την κήρυξη πολέμου – Γιατί τέτοιος φόβος;

Είναι σοκαριστικό – Η έκκληση του Putin για ειρήνη τρόμαξε την Δύση περισσότερο από την κήρυξη πολέμου – Γιατί τέτοιος φόβος;
Ο Putin o ρώσος Πρόεδρος έκανε έκκληση για ειρήνη και αυτό τρόμαξε την Δύση… τόσο πολύ σαν να κήρυττε τον πόλεμο
Δεν είναι εντυπωσιακό;
Ο Putin o ρώσος Πρόεδρος έκανε έκκληση για ειρήνη και αυτό τρόμαξε την Δύση… τόσο πολύ σαν να κήρυττε τον πόλεμο.
Γιατί όμως η Δύση φοβάται τόσο πολύ την ειρήνη του Putin;
«Όλοι όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση της συνέντευξης του Putin με τον Tucker Carlson είναι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης», μόλις αποφάνθηκε η βρετανική εφημερίδα Mirror.

«Λοιπόν, είναι χρήσιμος ηλίθιος», η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Clinton, που δεν έγινε πρόεδρος, αγανακτεί.
«Αυτός Tucker Carlson είναι ο χρήσιμος ηλίθιος του Putin».
Γιατί οι πρώην δυτικοί εταίροι της Ρωσίας είναι τόσο στριμωγμένοι;
Απλώς ο Ρώσος Πρόεδρος έσπασε έναν διετές αποκλεισμό πληροφοριών και εξήγησε σε πρώτο πρόσωπο σε ένα παγκόσμιο κοινό τι πραγματικά συνέβαινε στον κόσμο, στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Όπως ήταν φυσικό, οι Δυτικοί πανικοβλήθηκαν.
Πώς είναι ακόμη δυνατό αυτό;
Ποιος κυκλοφόρησε η αλήθεια στη φούσκα πληροφοριών στην οποία ζουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι του δυτικού ψηφιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης;
«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε άλλη συνέντευξη με τον Putin», είπε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαιτήσει από τον Musk να αφαιρέσει από το κοινωνικό του δίκτυο X (πρώην Twitter) τη συνέντευξη από την πλατφόρμα και άλλα κοινωνικά δίκτυα δεν δημοσιεύουν καν αποσπάσματα της.
Ταυτόχρονα, αναφέρονται στους νέους νόμους τους που προστατεύουν το κοινό από «επιβλαβές» περιεχόμενο.
Η συνέντευξη δεν είχε βγει ακόμη και ο γραμματέας Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φοβόταν ήδη ότι αυτό θα ήταν ένα «πλήγμα προπαγάνδας στον πόλεμο πληροφοριών» του Putin, που θα του επέτρεπε να «αποκαταστήσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία».
Ο Musk αντέχει προς το παρόν και δεν διαγράφει τίποτα από το κοινωνικό δίκτυο X.
Η συνέντευξη του Putin έλαβε περισσότερες από 150 εκατ προβολές μέσα σε λίγες ώρες.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, όπως λένε, έσπασε το Διαδίκτυο.
Η δυτική μηχανή πληροφοριών προσπάθησε να αφαιρέσει αυτή την συνομιλία από το πεδίο των ειδήσεων εμπλέκοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Στις πρώτες σελίδες υπήρχε είδηση ότι έκλεισε η έρευνα κατά του Biden για ακατάλληλη αποθήκευση μυστικών εγγράφων με τη διατύπωση «ο γέρος έχει κακή μνήμη».
Ο Biden προσποιήθηκε ότι προσβλήθηκε, ανακοίνωσε μια έκτακτη ομιλία στο έθνος και άρχισε να αποδεικνύει στους Αμερικανούς ότι η μνήμη του ήταν εξαιρετική.
Ως απόδειξη, δήλωσε ότι ο «μεξικανός πρόεδρος Sisi» δεν θέλει να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Με την διαφορά βέβαια ότι ο Sisi είναι πρόεδρος της Αιγύπτου.
Αλλά η ανθρωπιστική βοήθεια δεν επιτρέπει στον «Bibi», όπως αποκαλείται ο Benjamin Netanyahu, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, να εισέλθει στη Γάζα.
Δηλαδή, ο Biden μπέρδεψε τον Sisi και το Μεξικό με το Ισραήλ.
Και όλη αυτή η φτηνή φάρσα οργανώθηκε για να αποσπάσει την προσοχή των Αμερικανών από την πληροφοριακή βόμβα που πυροδότησε ο Putin.
Στο τέλος, τα παραδοσιακά μέσα άρχισαν να γράφουν για τη συνέντευξη, ήταν απλά αδύνατο να μην αντιδράσουν.

Και πόσα ψέματα ξεχύθηκαν ειπώθηκαν!

Η Washington Post είχε την ιδέα ότι ο Tucker Carlson και ο Putin μάλωναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Μάλιστα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος, συνηθισμένος να διακόπτει σκληρά και να τρολάρει τους συνομιλητές του, καθόταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σαν καλό παιδί ακούγοντας προσεκτικά έναν καθηγητή ιστορίας - ο Putinb βρήκε την ευκαιρία να εκπαιδεύσει το δυτικό κοινό για τα νοτιοδυτικά εδάφη της Ρωσίας.
Οι βρετανικοί Times, αντίθετα, αποφάνθηκαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος φαινόταν χαρούμενος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και «φαινόταν να απολαμβάνει τη συνομιλία».
Το BBC είπε γενναία ψέματα ότι η συζήτηση για τις «παραδοσιακές αξίες περιελάμβανε επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα στη Ρωσία».
Το CNN έδωσε αρχικά ένα απόσπασμα της συνέντευξης χωρίς καθόλου ήχο και αμέσως άρχισε να γκρινιάζει που ο Tucker Carlson είπε ότι οι δυτικοί δημοσιογράφοι δεν μπήκαν στον κόπο να μιλήσουν με τον Putin, αφού το CNN είχε υποβάλλει πολλά αιτήματα για συνέντευξη.
Και τώρα ο Tucker Carlson έδωσε στον Putin βήμα για «νίκη προπαγάνδας».
Εδώ, βέβαια, υπάρχει πολύς καθαρά επαγγελματικός φθόνος.
Έχοντας πάρει συνέντευξη από μια τόσο εξαιρετική ιστορική προσωπικότητα όπως ο Putin, ο ίδιος ο Tucker Carlson έμεινε στην ιστορία.
Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοί απαιτούν να του απαγορευτεί εντελώς η είσοδος στις ΗΠΑ ή ακόμη και να φυλακιστεί.
Παρεμπιπτόντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στον Tucker Carlson - ε, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Ρώσους δημοσιογράφους!
Η ροή των ψεμάτων εξηγεί γιατί οι δυτικοί δημοσιογράφοι δεν μπόρεσαν να λάβουν άδεια για συνέντευξη από τον Putin για τόσο καιρό.
Ναι, απλώς και μόνο επειδή θα έκαναν με τα λόγια του το ίδιο πράγμα όπως κάνουν τώρα.
Θα το είχαν παραποιήσει τα λόγια του, θα το είχαν παραμορφώσει, θα το είχαν συκοφαντήσει - ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκαναν με όλες τις μεγάλες δηλώσεις του.
Τώρα το παγκόσμιο κοινό μπορεί να ακούσει τον Putin χωρίς περικοπές.
Η συνέντευξη έδειξε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε αποκλειστικά από την επιθετικότητα του δυτικού μπλοκ.
Ότι η Ρωσία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι των χωρών του ΝΑΤΟ και καμία επιθυμία να ξεκινήσει πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ.
Ότι η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική επιχείρηση με στόχο την επίτευξη ειρήνης και τώρα καλεί την Ουάσιγκτον να παραδεχτεί τα δικά της λάθη και να ζητήσει ανοιχτά από τη Μόσχα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι New York Times αναγνώρισαν

Η μόνη λίγο πολύ αντικειμενική κριτική της συνέντευξης δημοσιεύτηκε από τους New York Times.
«Η εμφάνιση του Putin υπογράμμισε την τακτική του αυτοπεποίθηση, ενώ οι αντίπαλοί του βρίσκονται σε κατάσταση ευπάθειας.»
Οι New York Times εντυπωσιάστηκαν από τη φράση του Ρώσου προέδρου, «Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε;»
Ο Putin έδειξε επίγνωση στα προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών:
«Έχετε προβλήματα στα σύνορα, προβλήματα με τη μετανάστευση, προβλήματα με το δημόσιο χρέος.
Δεν υπάρχει τίποτα να κάνετε - πρέπει να πολεμήσετε στην Ουκρανία; Δεν είναι καλύτερο να έρθουμε σε συμφωνία με τη Ρωσία;»
Λοιπόν, η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ.
Αλλά η προσφορά της ειρήνης τους τρομάζει περισσότερο από τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης