Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Syrsky καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο της λειψανδρίας - Podolyak: «Πρέπει να επιστρατεύσει 1 εκ. πολίτες»

Ουκρανία: Ο Syrsky καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο της λειψανδρίας - Podolyak: «Πρέπει να επιστρατεύσει 1 εκ. πολίτες»
Σύμφωνα με τον Podolyak, η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για τις διαδικασίες επιστράτευσης
Ο νέος Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, έχει δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να διεξαγάγει προέλεγχο σε περίπου 1 εκατομμύριο στρατεύσιμους και να καθορίσει πόσα ακόμη άτομα πρέπει να στρατολογηθούν άμεσα.
Αυτό τον στόχο έθεσε προ ολίγου για τον νέο αρχιστράτηγο ο αρχισύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak.
«Έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο επιστρατευμένους σήμερα, και στην πρώτη γραμμή αυτοί που βρίσκονται άμεσα στον πόλεμο είναι 200-300 χιλιάδες. Άλλοι είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο. Είναι όμως στρατεύσιμοι. Ως εκ τούτου, μου φαίνεται ότι ένα από τα βασικά καθήκοντα του Syrsky είναι πώς να πραγματοποιήσει κάποτε έναν έλεγχο: πού, ποιος και πώς βρίσκεται. Και μετά, πείτε ποιο επιπλέον ποσό [χρειάζεται]», τόνισε ο Podolyak στο τηλεοπτικό κανάλι Rada, σπεύδοντας έτσι να προκαταλάβει τις προτεραιότητες του νεόυ αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η επιστράτευση στην Ουκρανία, όπως τόνισε ο Podolyak, θα πρέπει να γίνει μόνιμη.
«Η στράτευση πρέπει να είναι συνεχής, αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Και ο Syrsky πρέπει να πει πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν ή θα χρησιμοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν ήδη κληθεί στον στρατό σήμερα», πρόσθεσε το δεξί χέρι του Zelensky.
Σύμφωνα με τον Podolyak, η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για τις διαδικασίες επιστράτευσης.
Εξαπολύοντας καρφιά προς τον προκάτοχο του Syrsky, ο Podolyak τόνισε ότι ο Valery Zaluzhny, ο οποίος καρατομήθηκε από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν το έκανε αυτό.
«Ο στρατός πρέπει επίσης να εξηγήσει με σαφήνεια ό,τι σχετίζεται με την επιστράτευση ο: ποιες διαδικασίες, πώς πρέπει να λειτουργήσει. Και αυτό είναι κάτι που έλειπε λίγο, ας πούμε, μόλις χθες. Σήμερα, νομίζω, το Γενικό Επιτελείο θα είναι σε θέση να δώσει μια σαφή εξήγηση σχετικά με [τα γραφεία εγγραφής και στράτευσης], σχετικά με το ποιες ανάγκες στον στρατό πρέπει να καλυφθούν, πώς θα συμβεί αυτό και σχετικά με την εκ περιτροπής αλλαγή», εξήγησε σχετικά.
«Πρέπει να καταλάβουμε ξεκάθαρα ποιος και πώς θα αντικαταστήσει εκείνο το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για σχεδόν 24 μήνες», επεσήμανε σε μια αγωνιώδη έκκληση, προκειμένου να λυθεί το φλέγον ζήτημα της επιστράτευσης.
Νωρίτερα, ο ίδιος ο Zelensky προσπάθησε να μεταθέσει την ευθύνη για την ανάγκη ενίσχυσης της κινητοποίησης στο Zaluzhny.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου τόνισε ότι η στρατιωτική διοίκηση ήταν αυτή που ζήτησε να στρατολογηθούν άλλοι 500 χιλιάδες άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις.
Επιπλέον, ο Zaluzhny δεν παρουσίασε στην αίθουσα του κοινοβουλίου τη δεύτερη έκδοση του σκανδαλώδους σχεδίου νόμου για τους όρους επιστράτευσης, η πρώτη έκδοση του οποίου εστάλη πίσω στο Υπουργικό Συμβούλιο για αναθεώρηση.
Αργότερα, ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov ευχαρίστησε με ... μια κάποια ειρωνία τον Zaluzhny για τη συμμετοχή του στις εργασίες για το νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης