Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Putin και καλεί τη Δύση να ακούσει τον Ρώσο ηγέτη

Ο Πάπας παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Putin και καλεί τη Δύση να ακούσει τον Ρώσο ηγέτη
Ο Πάπας χαιρετίζει τη θέση ετοιμότητας του Vladimir Putin για διαπραγματεύσεις και κατανοεί τις ανησυχίες του Ρώσου ηγέτη για την ασφάλεια της χώρας
O Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Vladimir Putin με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson και ο ποντίφικας χάρηκε όταν άκουσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος για διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία δήλωσε ο Leonid Sevastyanov επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιών Πιστών (WSU) στο Tass επικαλούμενος συνομιλία μαζί του.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος παρακολούθησε τη συνέντευξη. Χαιρετίζει τη θέση ετοιμότητας του Vladimir Putin για διαπραγματεύσεις και κατανοεί τις ανησυχίες του Ρώσου ηγέτη για την ασφάλεια της χώρας. Ο Πάπας προτρέπει τη Δύση να ακούσει τον Putin και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία χωρίς προϋποθέσεις.
Όλοι οι όροι πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο μέσω συνομιλιών», είπε ο Sevastianov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ποντίφικας διάβασε στα λόγια του Putin ότι θέλει να οικοδομήσει ένανασφαλή κόσμο για όλους.
Επιπλέον, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις στο Βατικανό.
Ο Putin είπε στη συνέντευξή του ότι η Ρωσία δεν αρνείται να διαπραγματευτεί με το Κίεβο, απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την ετοιμότητα της Μόσχας να αναζητήσει λύσεις μέσω διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky που εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική ηγεσία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία κατόπιν εντολών της Ουάσιγκτον, ένα λάθος που οι αμερικανικές αρχές θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν οι ίδιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης