Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Στήριξη διαρκείας σε Λίβανο και Ισλαμική Αντίσταση – Το Ισραήλ απέτυχε παταγωδώς στη Γάζα

Ιράν: Στήριξη διαρκείας σε Λίβανο και Ισλαμική Αντίσταση – Το Ισραήλ απέτυχε παταγωδώς στη Γάζα
«Θεωρούμε την ασφάλεια του Λιβάνου ως ασφάλεια του Ιράν και ολόκληρης της περιοχής», ξεκαθάρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
Το Ιράν θα συνεχίσει την υποστήριξή του προς τον Λίβανο και τις δυνάμεις της ισλαμικής αντίστασης στην περιοχή, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian.
«Το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Λίβανο και τις δυνάμεις της αντίστασης.
Θεωρούμε την ασφάλεια του Λιβάνου ως ασφάλεια του Ιράν και ολόκληρης της περιοχής», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εν ενεργεία Λιβανέζο ομόλογό του, Abdallah Bou Habib.
Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, το Ισραήλ «δεν κατάφερε να επιτύχει κανέναν από τους στόχους του» στη Λωρίδα της Γάζας μετά από τέσσερις μήνες εχθροπραξιών χάρη στις δυνάμεις αντίστασης στον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

«Να σταματήσουν οι ΗΠΑ τη στήριξη στο Ισραήλ»

Κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει «να σύρει την Ουάσινγκτον στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο Abdollahian έφτασε στον Λίβανο για «συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τις λιβανικές αρχές και τους ηγέτες των ομάδων που αποτελούν μέρος των δυνάμεων αντίστασης στην περιοχή για την πλήρη παύση των εγκλημάτων του Σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) κατά της Γάζας.
Ο Άξονας της Αντίστασης, ένας άτυπος συνασπισμός μουσουλμανικών ομάδων στη Μέση Ανατολή υπό την ηγεσία του Ιράν, περιλαμβάνει κυρίως σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες, όπως η Hezbollah του Λιβάνου, το παλαιστινιακό κίνημα Hamas, οι Ansar Allah της Υεμένης (Houthi) καιτη Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης