Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας λέει το αυτονόητο: Καμία αξιοπιστία η ΕΕ, διοικείται από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας λέει το αυτονόητο: Καμία αξιοπιστία η ΕΕ, διοικείται από τις ΗΠΑ
Ο Szijjarto πιστεύει ότι «η πίεση από την Ουάσιγκτον φτάνει τον στόχο της σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών
Η ΕΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της καθώς διοικείται βασικά από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε πρόσφατα μεγάλο μέρος της επιρροής, του κύρους και της ανταγωνιστικότητάς της, καθώς απέτυχε να περιορίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιτρέποντάς της να γίνει παγκόσμιος.
Δεν κατάφερε να σταματήσει τον πόλεμο και να αναστρέψει την κατάσταση προς την ειρήνη με την αποστολή όπλων στη ζώνη σύγκρουσης», είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
Κατά τη γνώμη του, «η σημερινή ηγεσία της ΕΕ και πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες στην πραγματικότητα έχουν εγκαταλείψει τη δική τους βούληση και έχουν στραφεί σε κάποιο είδος τρόπου παρατήρησης των εξελίξεων».
«Στην πραγματικότητα, ενεργούν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, τις αποφάσεις και τις προσδοκίες της Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ουάσιγκτον», πρόσθεσε.
Ο Szijjarto πιστεύει ότι «η πίεση από την Ουάσιγκτον φτάνει τον στόχο της σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης