Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Meta εξετάζει μέτρα λογοκρισίας στις δημοσιεύσεις που αναφέρονται στον ... σιωνισμό

Η Meta εξετάζει μέτρα λογοκρισίας στις δημοσιεύσεις που αναφέρονται στον ... σιωνισμό
Η Washington Post αναφέρει ότι η κίνηση αποσκοπεί στο «να αντιμετωπίσει το κύμα αντισημιτισμού στο διαδίκτυο»
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αποκαλύπτει αναφορές για εσωτερικές οδηγίες από τον τεχνολογικό γίγαντα Meta -τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram- που αποτυπώνουν τις σκέψεις των στελεχών τις εταιρείας για πώς θα επισημαίνονται και τελικά ... λογοκρίνονται αναρτήσεις χρηστών που περιέχουν τη λέξη «σιωνιστής».
Η Washington Post αναφέρει ότι η κίνηση αποσκοπεί στο «να αντιμετωπίσει το κύμα αντισημιτισμού στο διαδίκτυο» και θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρεία σε σύγκρουση για τη συνεχιζόμενη λογοκρισία στα κοινωνικά της δίκτυα, καθώς οι χρήστες συνεχίζουν να δημοσιεύουν σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Εππιησμάινεται ότι μέχρι σήμερα, ο πόλεμος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 27.947 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει άλλους 67.459.
Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει ενημερώσει ορισμένες ομάδες υπεράσπισης, τόσο Εβραίων όσο και Παλαιστινίων, σχετικά με την πιθανή αλλαγή, η οποία θα διευρύνει το «πώς επιβάλλει την απαγόρευσή της κατά της ρητορικής μίσους για να περιλαμβάνει περισσότερες χρήσεις του όρου, ειδικά όταν μπορεί να εμφανίζεται ως υποκατάστατο μίσους για «Εβραίους» ή «Ισραηλινούς», αναφέρει η Post, επικαλούμενη «άτομα που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να μεταφέρουν τον εσωτερικό διάλογο» στη Meta.
Χθες, ο Συνασπισμός Ψηφιακών Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, μια ομάδα εποπτείας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε επιστολές στα Meta, X, Telegram και TikTok εφιστώντας την προσοχή στη διάδοση της απανθρωπιστικής ρητορικής εναντίον των Παλαιστινίων στις πλατφόρμες τους, εν μέσω του κλιμακούμενου πολέμου στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης