Διεθνή

The Guardian: Ο διορισμός του Syrsky στην ηγεσία δεν θα αλλάξει κάτι για τον ουκρανικό στρατό – Δεν υπάρχει στρατηγική

The Guardian: Ο διορισμός του Syrsky στην ηγεσία δεν θα αλλάξει κάτι για τον ουκρανικό στρατό – Δεν υπάρχει στρατηγική
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια «εναλλακτική στρατηγική» διαθέσιμη στο Κίεβo
Σχετικά Άρθρα
Η απομάκρυνση του Ουκρανού στρατιωτικού διοικητή Valery Zaluzhny άφησε ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να διερωτώνται σχετικά με το τι καλό θα έχει η κίνηση αυτή για το Κίεβο.
Λίγες μέρες αφότου εμφανίστηκαν φήμες για την επικείμενη απόλυσή του στα μέσα ενημέρωσης και στο Διαδίκτυο, ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας απομακρύνθηκε.
Η αποπομπή του Zaluzhny έχει θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό ως πολιτική κίνηση από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky καθώς τον έβλεπε ως πολιτικό του αντίπαλο.
Ενώ μένει να φανεί εάν ο αντικαταστάτης του Zaluzhny, ο Alexander Syrsky, μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει τον ρου της ουκρανικής σύγκρουσης - όπου οι δυνάμεις του Κιέβου υφίστανται συνεχείς ταπεινώσεις από την καταστροφική αντεπίθεση του περασμένου έτους – η βρετανική εφημερίδα The Guardian έχει ήδη αποφανθεί ότι ο διορισμός του Syrsky «δεν θεωρείται ριζοσπαστική κίνηση».
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια «εναλλακτική στρατηγική» διαθέσιμη στο Κίεβο όταν το «κεντρικό πρόβλημα» της ουκρανικής ηγεσίας είναι η εξασφάλιση της επόμενης δόσης της αμερικανικής βοήθειας.
Ο Syrsky έχει επίσης το μερίδιο αποτυχιών και τα μαύρα σημάδια στο αρχείο του και θεωρείται από τους επικριτές του στην Ουκρανία ως ένας αξιωματικός «πιο πρόθυμος να ανεχθεί μεγαλύτερες απώλειες» μεταξύ των στρατευμάτων του, σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης