Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shpak (Στρατιωτικός αναλυτής): Εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία θα οδηγηθεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία και ο κόσμος στην καταστροφή

Shpak (Στρατιωτικός αναλυτής): Εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία θα οδηγηθεί σε ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία και ο κόσμος στην καταστροφή
Aυτό θα ήταν μια απροκάλυπτη επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί ο στρατιωτικός αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Στη συνέντευξη με τον Tucker Carlson στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα βρισκόταν στο χείλος μιας παγκόσμιας σύγκρουσης εάν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.
Αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοια προειδοποίηση από τον Ρώσο πρόεδρο, σημείωσε ο πρώην διοικητής των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων απόστρατος συνταγματάρχης Georgy Shpak, ο οποίος επεσήμανε ότι η αποστολή τακτικών αμερικανικών στρατευμάτων στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης θα οδηγούσε πιθανότατα σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ενώ υπάρχουν ήδη μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, η υποθετική ακόμη άφιξη τακτικών αμερικανικών στρατευμάτων θα αναδιαμόρφωσε δραστικά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε ο Shpak στο Sputnik.

Τραγικές οι συνέπειες


«Ουσιαστικά, αυτό θα ήταν μια απροκάλυπτη επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Προφανώς, αυτός (ο Putin), ως αρχηγός του κράτους, έπρεπε να προειδοποιήσει για τις συνέπειες», είπε ο Shpak, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
«Τουλάχιστον, είπε δυνατά και ξεκάθαρα ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές», πρόσθεσε.
Η στιγμή που ο αμερικανικός στρατός θα εισέλθει στη σύγκρουση της Ουκρανίας, θα σήμαινε την έναρξη ενός «ανοιχτού πολέμου», σύμφωνα με όλους τους διεθνείς νόμους, και σύντομα θα ακολουθήσουν συγκρούσεις μεταξύ των αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών, συμπλήρωσε.

Η βοήθεια του ΝΑΤΟ στους τρομοκράτες

Ο Shpak, ο οποίος συμμετείχε και στις δύο συγκρούσεις στην Τσετσενία (τη δεκαετία του 1990 και στη δεκαετία του 2000 αντίστοιχα), επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση του Putin ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν βοήθεια στους τρομοκράτες και τους αντάρτες που πολέμησε η Ρωσία εκείνη την εποχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρείχαν φορητά όπλα, σιτηρέσια και στρατιωτικό εξοπλισμό στους αντιπάλους της Ρωσίας σε αυτές τις συγκρούσεις, με τον Shpak να υπενθυμίζει ότι «εκπαιδευτές» από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής βοήθησαν στην εκπαίδευση τρομοκρατών που πολέμησαν εναντίον της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης