Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πιο σημαντική απάντηση Putin στον Carlson είναι εκείνη που δεν δόθηκε - «Ο χορός θα τελειώσει όταν θέλει η (ρωσική) αρκούδα»

Η πιο σημαντική απάντηση Putin στον Carlson είναι εκείνη που δεν δόθηκε - «Ο χορός θα τελειώσει όταν θέλει η (ρωσική) αρκούδα»
Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να μην απάντησε στην ερώτηση του Carlson αλλά το στρατηγικό σχέδιο της Μόσχας είναι δεδομένο
Σχετικά Άρθρα
«Όταν σηκώσεις την αρκούδα για χορό, ο χορός θα τελειώσει όταν θέλει η αρκούδα».
Η εν λόγω παλιά ρωσική παροιμία περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια την ρωσική πολιτική στο θέμα της Ουκρανίας αλλά και κατ’ επέκταση απέναντι στο ΝΑΤΟ με την επέκταση προς Ανατολάς και τον πόλεμο αντιπροσώπων που διεξάγει.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson στην επική συνέντευξη, που πήρε από τον Putin και δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/1/2024), τον ρώτησε δύο φορές εάν η Ρωσία είναι ευχαριστημένη με τα εδάφη που έχει προσαρτήσει μέχρι στιγμής (Kherson, Lugansk, Donetsk, Zaporizhia).
Και τις δύο φορές ο Ρώσος πρόεδρος δεν απάντησε στο ερώτημα του Αμερικανού δημοσιογράφου και αντ’ αυτού ανέλαβε να του εξηγήσει τον ορισμό της αποναζιστικοποίησης και γιατί έχει μεγάλη ιστορική σημασία για τη Ρωσία.

Αυτή είναι η απάντηση που δεν δόθηκε στον Carlson

Η στρατηγική της Ρωσίας είναι ξεκάθαρη στο θέμα της Ουκρανίας και ο ίδιος ο Putin την εξήγησε με σαφήνεια πριν από μερικές μέρες.
Το θέμα των εγγυήσεων για τη Μόσχα είναι υψίστης σημασίας και σχετίζεται απόλυτα με το εδαφικό.
O Putin έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης σε ολόκληρη την Ουκρανία που μπορεί να ξεπερνά σε έκταση τα 200 χιλιόμετρα και βέβαια θα εκτείνεται πέραν των εδαφών που έχει προσαρτήσει η Ρωσία και θεωρούνται ήδη εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στις 31/1/2024 ο Ρώσος ηγέτης σε συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους αναφέρθηκε στη μέγιστη όλων των επιδιώξεων της Μόσχας, αυτόν της δημιουργίας ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας, αφού η Δύση όλο αυτό το χρονικό διάστημα αρνούνταν τις σχετικές εγγυήσεις.
Ο Putin ξεκαθάρισε ότι η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ρωσικών πόλεων, έχει ξεκαθαρίσει ο Putin.

1_106.jpg
Μέχρι και τη Δυτική Ουκρανία η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

«Αυτή η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα πρέπει να είναι έτσι και σε τέτοια απόσταση από το έδαφός μας που θα παρέχει ασφάλεια.
Θα προστατεύει τις πόλεις μας από όπλα μεγάλης εμβέλειας ξένης παραγωγής, κυρίως, το οποίο χρησιμοποιούν οι ουκρανικές αρχές για να τις βομβαρδίσουν», είχε διακηρύξει.
Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Μόσχας, ο ρωσικός στρατός θα μετακινήσει την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία μακριά από ζωτικούς ρωσικούς οικισμούς και τώρα «κάνει ακριβώς αυτό».
Στόχος της Ρωσίας είναι η ζώνη να μετακινηθεί όσο γίνεται μακριά ακόμη και στη Δυτική Ουκρανία.
Η εν λόγω ζώνη δεν αποκλείεται να φτάσει έως το Lviv κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
Θα είναι πλάτους δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στο ουκρανικό έδαφος, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας.
Επομένως η Ρωσία ασφαλώς δεν πρόκειται να σταματήσει με τις 4 περιοχές που έχει προσαρτήσει μετά από δημοψηφίσματα τον Σεπτέμβριο του 2022.
2_397.JPG

Οδησσός και Nikolaev

Στο πλαίσιο της δημιουργίας της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, η Ρωσία σχεδιάζει να διορθώσει και ένα ιστορικό λάθος, όπως το θεωρεί η ίδια.
Θεωρεί ιστορικό λάθος, η Οδησσός και το Nikolaev να ανήκουν στην Ουκρανία.
Η Οδησσός ιδρύθηκε από την Αικατερίνη το 1794 ενώ το Nikolaev ανακαταλήφθηκε κατά τη διάρκεια των Ρωσοτουρκικών πολέμων από το Χανάτο της Κριμαίας, το οποίο ήταν υποτελές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η ρωσική ηγεσία θεωρεί τις δύο αυτές πόλεις ρωσικές, όπως το Dnipro, το Kharkiv και το Κίεβο.
3_247.JPG

...και η απάντηση που δόθηκε


Βέβαια ο Putin στη συνέντευξη με τον Carlson εξήγησε επακριβώς τι ώθησε τη Ρωσία στην στρατιωτική απάντηση στη Δύση στο έδαφος της Ουκρανίας διεκδικώντας τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Καταλαβαίνω ότι μπορείτε να μου πείτε ότι είναι λάθος μας που εντατικοποιήσαμε τις ενέργειες και με την βοήθεια των όπλων, αποφασίσαμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο, που όπως σας είπα, άρχισε το 2014.
Αλλά θα σας πάω ακόμα πιο πίσω..., εκεί που ήδη σας μίλησα.
Ας πάμε πίσω στο 1991, όταν μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ.
Ας πάμε πίσω στο 2008, όταν άνοιξαν τις πύλες του ΝΑΤΟ.
Ας πάμε πίσω στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, όπου αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος.
Ας πάμε πίσω, τότε που άρχισαν να εμφανίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας βάσεις του ΝΑΤΟ, τότε που άρχισαν Αμερικάνοι και Βρετανοί να αναπτύσσουν βάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, δημιουργώντας απειλές για εμάς.
Ας πάμε πίσω στο πραξικόπημα που έγινε στην Ουκρανία το 2014.

4_142.jpg
Δεν βγάζει νόημα, έτσι δεν είναι;
Μπορεί ο ένας να πετά το μπαλάκι στον άλλο ατελείωτα.
Αλλά αυτοί είναι που σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις.
Λάθος;
Ναι.
Διορθώστε το.
Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Αργά ή γρήγορα θα καταστεί εφικτό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Ουκρανία.
Οι σχέσεις μεταξύ των λαών θα αποκατασταθούν.
Θα πάρει αρκετό καιρό, αλλά θα συμβεί» επισήμανε ο Vladimir Putin.

Η συνέντευξη Putin σόκαρε τις ΗΠΑ – Η Hillary Clinton αποκαλεί συνέχεια ηλίθιο τον Carlson

Η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου στον Αμερικανό δημοσιογράφο κατάφερε καίριο πλήγμα στην αντιρωσική και φιλοουκρανική πολιτική της Δύσης και ήταν μία πραγματική αποκάλυψη για τους πολίτες, τόνισε ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin.
«Η Δύση έχει εδώ και καιρό ξεγελαστεί από την αντιρωσική προπαγάνδα, οπότε τώρα αυτή η συνέντευξη τους εξοργίζει», είπε ο ειδικός.
Σημείωσε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton απάντησε στη συνέντευξη προσβάλλοντας ευθέως τον Carlson, αποκαλώντας τον συνέχεια ηλίθιο.
«Αυτό δείχνει ότι η συνέντευξη εκνεύρισε αφάνταστα τη Δύση», πρόσθεσε ο Wang Yiwei.

putin_calrson_1.JPG

Κουράστηκαν οι πολίτες στη Δύση

Πιστεύει ότι η πολιτική των δυτικών ηγετών για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία βλάπτει τους πολίτες που αισθάνονται κόπωση από τη στρατιωτική σύγκρουση.
«Νομίζω ότι η συνέντευξη είναι πολύ επίκαιρη λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές στις ΗΠΑ φέτος», συνόψισε ο καθηγητής.

Η συνέντευξη που έκανε πραγματικό πάταγο

Η συνομιλία του Putin με τον Αμερικανό δημοσιογράφο διήρκεσε 2 ώρες και 6 λεπτά.
Ο Ρώσος ηγέτης απάντησε σε περίπου 60 ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων επακόλουθων ερωτήσεων από τον Carlson.
Η συνέντευξη έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60,3 εκατομμύρια προβολές στο κοινωνικό δίκτυο X σε μόλις 7 ώρες από τη δημοσίευσή της.
Στο κανάλι του Carlson στο YouTube, έχει πάνω από 2,4 εκατομμύρια προβολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης