Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan - Τουρκία: Οι βαρβαρότητες του Ισραήλ στη Γάζα μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις θηριωδίες των ναζί στον Β'ΠΠ

Erdogan - Τουρκία: Οι βαρβαρότητες του Ισραήλ στη Γάζα μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις θηριωδίες των ναζί στον Β'ΠΠ
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ολοκληρωμένο παλαιστινιακό κράτος» διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdgoan υποστηρίζει ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι συγκρίσιμοι με τις θηριωδίες των Ναζί που διαπράχθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, το Ισραήλ, οι δυνάμεις κατοχής του σκοτώνουν Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αδελφοί μας έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου. Περισσότεροι από 67.000 αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα που στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό. Θρησκευτικοί χώροι, σχολεία, νοσοκομεία και ολόκληρη η αστική υποδομή γίνονται στόχος ισραηλινών επιθέσεων συγκρίσιμων με τις ναζιστικές θηριωδίες», τόνισε σχετικά, σε μια ομιλία ενώπιον του forum νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η χώρα του και άλλες μουσουλμανικές χώρες δεν φείδονται προσπαθειών για να επιστήσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις των κανόνων του πολέμου.
«Συνεχίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι οι ισλαμικές χώρες αντιδρούν και ενεργούν από κοινού ενάντια στην καταπίεση του Ισραήλ στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ολοκληρωμένο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.» επεσήμανε προσπαθώντας να μιλήσει εξ ονόματος του συνόλου του ισλαμικού κόσμου.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan σημείωσε ότι η παγκόσμια κοινότητα «ή σιωπά ή υποστηρίζε τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, πράγμα που σημαίνει ότι το διεθνές δίκαιο δεν υφίσταται πλέον».
Τόνισε επίσης ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα «δεν είναι ένας τοπικός πόλεμος», αλλά τουναντίον, «θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο» εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες και η κατάσταση δεν διευθετηθεί με βάση την αρχή των δύο κρατών.
Ζήτησε επίσης «άμεση διπλωματική πίεση στο Ισραήλ».
Οι δηλώσεις του Erdogan έρχονται ουσιαστικά ως απάντηση στα χθεσινά σχόλια του Αργεντίνου πρόεδρου Javier Milei, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ, παρομοίασε την επίθεση της Hamas της 7ης Οκτωβρίου με το ... Ολοκαύτωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης