Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Γιατί η επέμβαση του Ισραήλ στη Rafah θα μπορούσε να προκαλέσει μια αιματηρή σύγκρουση με την Αίγυπτο

Παλαιστίνη: Γιατί η επέμβαση του Ισραήλ στη Rafah θα μπορούσε να προκαλέσει μια αιματηρή σύγκρουση με την Αίγυπτο
Εάν το Ισραήλ αρχίσει να βομβαρδίζει τη Rafah, ο παλαιστινιακό λαός δεν θα έχει πού να πάει εκτός από τα αιγυπτιακά σύνορα
Η Sara Kira, ιδρύτρια και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας της Βόρειας Αφρικής, τονίζει ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να πιέσει τη Hamas προκειμένου να είναι ευέλικτη στις απαιτήσεις της από το αταλάντευτο, ως τώρα, Ισραήλ.
«Ο Netanyahu έγινε και πάλι ο σκληροπυρηνικός για αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο», επεσήμανε η αναλύτρια γεωπολιτιής, προσθέτοντας ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ... «παραληρηματικό» το αίτημα της Hamas για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων νοσοκομείων και καταφυγίων στη Γάζα.
Πρόσθεσε ότι εάν το Ισραήλ αρχίσει να βομβαρδίζει τη Rafah, ο παλαιστινιακό λαός δεν θα έχει πού να πάει εκτός από τα αιγυπτιακά σύνορα.

rafah.JPG

«Και αυτό είναι το πέρασμα του άξονα της Φιλαδέλφειας που η Αίγυπτος έχει κηρύξει ως κόκκινη γραμμή γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει, ξανά, άμεση στρατιωτική ένταση με το Ισραήλ», προειδοποίησε σε ανάλυση που παραχώρησε στο AlJazeera.
Επισημαίνεται ότι σχεδόν 1.700.000 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη Rafah της Γάζας από την αρχή του πολέμου μην έχοντας οπουδήποτε άλλου να να πάνε - μια συμπυκνωμένη περιοχή 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα σύνορα με την Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης