Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη – σοκ - Ρώσος ο νέος αρχηγός του ουκρανικού στρατού Syrsky - Medvedev: Αηδία, είναι προδότης

Αποκάλυψη – σοκ - Ρώσος ο νέος αρχηγός του ουκρανικού στρατού Syrsky - Medvedev: Αηδία, είναι προδότης
Ο νέος επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων γεννήθηκε στη ρωσική επαρχία Vladimir όπου εξακολουθούν να ζουν οι γονείς και ο αδερφός του
Σε μια αποκάλυψη που αν μη τι άλλο προκαλεί τεράστια εντύπωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως ο νέος αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Alexander Syrsky είναι Ρώσος…
Σε ένα οργισμένο κείμενο του στο Telegram, ο Medvedev χαρακτηρίζει τον Syrsky προδότη που πήγε με τους Ναζί, εξαπολύοντας μια… μάλλον ανεξέλεγκτη επίθεση κατά του νέου επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Στο μήνυμά του, ο Medvedev υποστηρίζει ότι κοιτάζοντας τη βιογραφία του Syrskry αισθάνεται ένα αίσθημα μίσους, περιφρόνησης και αηδίας.

Ρώσος ο Syrsky

Ο Alexander Syrsky, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του ουκρανικού στρατού μετά την αποπομπή του Valery Zaluzhny από τον πρόεδρο Zelensky, γεννήθηκε το 1965 στη ρωσική περιοχή Vladimir και αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Διοίκησης Συνδυασμένων Όπλων της Μόσχας.
Πληροφορίες μάλιστα από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι γονείς και ο αδερφός του Alexander Syrsky εξακολουθούν να ζουν στο Vladimir, ενώ αναφέρεται πως ο πατέρας του είναι απόστρατος συνταγματάρχης των ρωσικών ενόπλων δύναμεων και ότι ο παππούς του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (σ.σ. του Β' Παγκοσμίου πολέμου) το 1941.
Μάλιστα αναφέρεται πως η οικογένεια του πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε υιοθετήσει μια πολύ πατριωτική - υπέρ της Ρωσίας - στάση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο Syrsky, να διακόψει τις σχέσεις με την οικογένεια του.
Παρά τα στοιχεία αυτά, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Syrsky «τον πιο έμπειρο Ουκρανό διοικητή».

Μίσος και αηδία

Στην ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev υποστηρίζει ότι νιώθει «ένα αίσθημα μίσους προς όλους εκείνους που ενεπλάκησαν στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης (και ουσιαστικά της Ρωσικής Αυτοκρατορίας), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια χώρα που εξισορροπούσε την παγκόσμια τάξη πραγμάτων να εξαφανιστεί και εκατομμύρια ανθρώπων να καταδικαστούν σε βάσανα και θάνατο».
«Νιώθω ένα αίσθημα περιφρόνησης για τα κράτη της Δύσης, τα οποία με μανία και με κάθε δυνατό τρόπο, ώθησαν τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας (ή μάλλον τον ενωμένο ρωσικό λαό) προς ένα νέο εμφύλιο πόλεμο» λέει ο Medvedev.

Προδότης

«Νιώθω αηδία για έναν Σοβιετικό Ρώσο αξιωματικό, ο οποίος έγινε «Bandera» και ένας προδότης, που παραβίασε τον όρκο του και υπηρετεί τους Ναζί, καταστρέφοντας τους αγαπημένους του ανθρώπους.
Να καεί η γη κάτω από τα πόδια του» υποστηρίζει οργισμένος ο Medvedev.

Δεν έχει και την καλύτερη φήμη

Πέρα από τα πυρά που διατυπώνονται από τη Ρωσία σε βάρος του, ο Alexander Syrsky δεν φαίνεται να έχει και την καλύτερη φήμη ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες.
Το 2014 έγινε... διάσημος για τη μάχη του Debaltsevo, όταν και εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν όλα τα πολυβόλα και ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός.
Ωστόσο, στην αρχή της ρωσικής εισβολής, ο Syrsky ανέλαβε και ηγήθηκε της άμυνας του Κιέβου, όπου και δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας.
Οι ενέργειες του που είχαν ως αποτέλεσμα την αποτυχία της ρωσικής επίθεσης, έτυχαν εγκωμιαστικών σχολίων, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2022 να τιμηθεί με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας.
Η συνέχεια πάντως δεν ήταν εξίσου θετική, καθώς κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να κρατήσει το Bakhmut.
Μάλιστα, πολλοί Ουκρανοί τον χαρακτηρίζουν και «χασάπη του Bakhmut» για τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι Ουκρανοί σε αυτό το μέτωπο.
Σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov υποστήριξε πως ο νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Alexander Syrsky είναι έτοιμος να εκτελέσει οποιεσδήποτε εντολές από τη Δύση και επομένως δεν πρόκειται να λάβει υπόψη του τις απώλειες στο μέτωπο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης