Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - O S&P 500 στη Wall πάνω από τις 5.000 μονάδες

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - O S&P 500 στη Wall πάνω από τις 5.000 μονάδες
Ο πληθωρισμός της Γερμανίας υποχώρησε τον Ιανουάριο στο 3,1%
Στασιμότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την τελευταία σειρά εταιρικών κερδών και οικονομικών στοιχείων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μικτό έδαφος.
Οι μετοχές του κλάδου υγείας σημείωσαν άνοδο 0,7%, ενώ οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας σημείωσαν πτώση 0,7%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,1% στις 16.962 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.600 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.651 με πτώση 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,3% στις 31.144 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,2% στις 9.889 μονάδες.
Ο πληθωρισμός της Γερμανίας υποχώρησε τον Ιανουάριο στο 3,1%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή.
Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται μια σειρά από κέρδη από τις Unilever, Societe Generale, Maersk, Siemens και Adyen.
Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε νέα υψηλά 34 ετών την Παρασκευή, ενώ οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.
Ο Nikkei 225 ξεπέρασε το όριο των 37.000 μονάδων για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, σημειώνοντας άνοδο 0,4%, ενώ ο Topix παρέμεινε αμετάβλητος.
Στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά futures διαπραγματεύεονται χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 ξεπέρασε το ιστορικό ορόσημο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά.

Γερμανία - Στο 3,1% «χαλάρωσε» ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο του 2024

Στο 3,1% υποχώρησε τον Ιανουάριο του 2024, ο πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν αυξηθεί κατά 3,8% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.

Ασία: Νέα υψηλά 34 ετών για τον Nikkei 225 - Εγκαταλείπουν την Κίνα οι επενδυτές

Σε υψηλά 34 ετών ανήλθε την Παρασκευή ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, καθώς οι παγκόσμιες μετοχές καταγράφουν την τρίτη εβδομάδα κερδών, ενώ οι προσαρμογές στις προσδοκίες για τα επιτόκια έστειλαν το γεν σε χαμηλό δύο μηνών και το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Στην Κίνα, οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας ήταν κλειστές και στο Χονγκ Κονγκ οι συναλλαγές ήταν ισχνές και έκλεισαν νωρίς, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0,8% εν μέσω νευρικότητας, ότι οι αρχές μπορεί να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις για στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης